NRK Meny
Normal

Stenger E6 til tirsdag morgen

E6 mellom Minnesund og Kolomoen blir stengt til tirsdag morgen, på grunn av en steinblokk som henger over vegen.

Utbygging av ny E6 og Dovrebane langs Mjøsa

Det var etter sprengning mandag at steinblokka ble oppdaget og strekningen besluttet stengt.

Foto: Knut Røsrud

Av sikkerhetsmessige grunner vil E6 være stengt ved Gunhildkleiva rett nord for Minnesund frem til klokka 05.00 tirsdag morgen.

– Det som har skjedd er at vi har hatt en sprengning og etter det henger ei blokk over vegen som må fjernes før trafikken får gå forbi. Sikkerheten til trafikantene er altså årsaken til at vegen nå stenges. Når vi sprenger er vegen stengt og dermed var det ingen biler på stedet, men vi går over etterpå og det var da dette ble oppdaget, sier prosjektleder Tåle Stensby i Statens vegvesen.

Omkjøring blir skiltet om fylkesveg 24 og E16. Ellers går det an å kjøre fylkesveg 33 eller riksveg 4. Det jobbes nå med å få fjernet steinblokka.

– Vi tror faktisk at vi må bruke natta, den er såpass stor og sitter så høyt oppe at det vil ta litt tid. Klarer vi å bli ferdige før klokka fem tirsdag, åpner så klart vegen før.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK