NRK Meny
Normal

Steinras på veg med skolebuss

Ingen personer kom til skade da et 100 meter bredt steinras la seg over fylkesveg 293 i Leirhol i Vang i formiddag. Det går daglig skolebusser på vegen.

Steinras over fylkesveg 293 i Leirhol i Vang

FLAKS AT SKOLEBUSSEN IKKE VAR DER: Steinras over fylkesveg 292 i Leirhol i Vang i Valdres.

Foto: Oppdal Drift

Flere av steinene var så store at de slo hull i vegbanen og ødela autovernet. Ødeleggelsene på vegbanen er så omfattende at vegen ikke er kjørbar selv om steinene blir ryddet vekk.

Geolog er på veg

– Vegen blir tidligst åpnet fredag formiddag. Vi går ikke inn i området før geolog har vært der og sjekket skråningen, sier byggeleder Syver Øistuen i Statens vegvesen.

– Vi har dessverre fått beskjed om at geologen er på et annet oppdrag i dag, så vi vet ikke helt sikkert når han kan komme.

Steinmassene løsnet ca. 250 meter over vegbanen, raste gjennom bjørkeskogen, og noen av steinene rullet videre ned mot Vangsmjøsa.

Rasutsatt strekning

Lokalbefolkningen er vant til at dette er en rasutsatt strekning. Det var et annet ras der i mars i fjor.

Vegstrekningen er bratt, så det er et langt sammenhengende autovern, som ligger 100-150 meter over Vangsmjøsa.

– Det blir nå omkjøring langs E16, folk som bor på nordsiden må kjøre rundt, sier Øistuen.

Under asfaltarbeid på E16 tidligere i sommer var det motsatt, da ble fylkesveg 293 brukt som omkjøringsveg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • HELFO legger ned kontorer

  Regjeringen har bestemt at de 22 kontorene til Helfo skal reduseres til 6 fra juli neste år. Det betyr at kontorene i Vågå og Brumunddal blir lagt ned. Helfo hører under Helsedirektoratet. Ansatte som rammes av nedleggelsene, får tilbud om jobb i et av de seks kontorene som fortsatt skal eksistere.

  Helfo logo
 • Stor økning for HINN

  Søkningen til Høgskolen i Innlandet øker med 12,75 % sammenlignet med i fjor. Det viser tallene fra Samordna opptak. 6932 søkere har ett av HINNs studier øverst på sine prioriteringslister i det samordna opptaket. Det er nesten 800 flere enn i fjor.

 • Elever holdes inne pga forurensning

  Elever med luftveisproblemer holdes i dag inne på Hammartun barne- og ungdomsskole, fordi det i rushtimene er høy grad av luftforurensning i Lillehammer sentrum. Det melder GD.