NRK Meny
Normal

Stefaren anker i Alvdalssaken

Stefaren som ble dømt til 13 års forvaring i Lagmannsretten, anker både straffeutmåling og saksbehandlingen til Høyesterett.

Forsvarer Sverre Næss og statsadvokat Iris Storås

Forsvarer Sverre Næss og statsadvokat Iris Storås.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Dommeravhørene av de fornærmede barna er for dårlig kvalitetssikret, sier hans forsvarer, Sverre Næss

– Jeg mener det burde blitt oppnevnt en sakskyndig til å vurdere barneavhørene til barna. De er både ledene og manipulerende, sier forsvareren.

- Galt å idømme forvaring

Advokaten mener også straffen er for streng.

- I straffeutmålingen var det jo dissenser så det smalt for alle sammen. Og etter min oppfattning var det galt å idømme forvaring når det er så streng straff som tretten år, sier Næss.

De tre andre domfelte og Riksadvokaten har ennå ikke tatt stilling til om de anker saken til Høyesterett.

Alle saker som bringes inn for Høyesterett, blir først behandlet i ankeutvalget. Dersom ankeutvalget avviser saken, behandles den ikke av Høyesterett.

Høyesterett tar ikke stilling til skyldspørsmålet i straffesaker.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

  Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen