NRK Meny
Siv Jensen på vei inn i Stortinget
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Statsbudsjettet i Innlandet

Oppsummert

Siv Jensen la i dag fram neste års statsbudsjett. Les om hva budsjettet får å si for Innlandet her.

 • Penger til kontroll med snøskuter

  Regjeringen foreslår å sette av 4,2 millioner kroner til oppsyn og kontroll av snøskuterkjøring etter lovendringen som gir hver enkelt kommune rett til å etablere traseer for morokjøring.

 • Kjemper for knutepunkt

  – Arbeiderpartiet vil nå søke støtte hos Venstre og KrF for å opprettholde knutepunktordningen. Det sier partiets kulturpolitiske talskvinne, Anette Trettebergstuen. Regjeringa går inn for å kutte ut denne ordningen, noe som gjør at 16 musikkfestivaler i hele landet mister pengestøtta over statsbudsjettet.

  Anette trettebergstuen
  Foto: Reidar Gregersen / NRK
 • Kommunene får mindre

  De aller fleste kommunene i Hedmark og Oppland får mindre vekst i overføringene enn landsgjennomsnittet. Bare 11 av 48 kommuner får like mye eller mer enn snittet. Lunner i Oppland og Åsnes i Hedmark får størst vekst. Søndre Land kommer aller dårligst ut.

 • Nye tog på Gjøvikbanen?

  Det blir trolig nye togsett på Gjøvikbanen. Regjeringen foreslår å kjøpe inn 26 nye togsett fra Sveits, og Gjøvikbanen blir blant de strekningene som får nyte godt av dette. Nye togsett vil føre til færre forsinkelser og bedre komfort.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer-Stavanger 5-4

  I 22. serierunde har Lillehammer Ishockeyklubb har slått Stavanger Oilers 5-4 på hjemmebane.

  Lillehammer Ishockeyklubb, Stavanger Oilers
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

  Patrick Thoresen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

  Flagg og logo for Nammo på Raufoss
  Foto: Arne Sørnes / NRK