NRK Meny
Siv Jensen på vei inn i Stortinget
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Statsbudsjettet i Innlandet

Oppsummert

Siv Jensen la i dag fram neste års statsbudsjett. Les om hva budsjettet får å si for Innlandet her.

 • Penger til kontroll med snøskuter

  Regjeringen foreslår å sette av 4,2 millioner kroner til oppsyn og kontroll av snøskuterkjøring etter lovendringen som gir hver enkelt kommune rett til å etablere traseer for morokjøring.

 • Kjemper for knutepunkt

  – Arbeiderpartiet vil nå søke støtte hos Venstre og KrF for å opprettholde knutepunktordningen. Det sier partiets kulturpolitiske talskvinne, Anette Trettebergstuen. Regjeringa går inn for å kutte ut denne ordningen, noe som gjør at 16 musikkfestivaler i hele landet mister pengestøtta over statsbudsjettet.

  Anette trettebergstuen
  Foto: Reidar Gregersen / NRK
 • Kommunene får mindre

  De aller fleste kommunene i Hedmark og Oppland får mindre vekst i overføringene enn landsgjennomsnittet. Bare 11 av 48 kommuner får like mye eller mer enn snittet. Lunner i Oppland og Åsnes i Hedmark får størst vekst. Søndre Land kommer aller dårligst ut.

 • Nye tog på Gjøvikbanen?

  Det blir trolig nye togsett på Gjøvikbanen. Regjeringen foreslår å kjøpe inn 26 nye togsett fra Sveits, og Gjøvikbanen blir blant de strekningene som får nyte godt av dette. Nye togsett vil føre til færre forsinkelser og bedre komfort.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stjal kjøkken

  I løpet av sist helg ble det stjålet et helt nytt kjøkken fra ei hytte under bygging på Skeikampen. Politiet undersøker nå denne saken.

 • Dømt for overgrep på nabojenta

  En mann i 40-årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i tre år og tre måneder for seksuelle overgrep mot en 12 år gammel jente. Retten mener at mannen har utnyttet sin posisjon som nabo. Han er dømt for å ha hatt seksuell omgang med jenta, og for å ha sendt meldinger med seksuelt innhold.

 • Normal trafikk på E6

  Trafikken går normalt på E6 ved Moelv etter at det har vært redusert framkommelighet siden i formiddag. Et vogntog på veg nordover mistet en isblokk fra taket og traff en personbil på veg sørover på E6 i Moelv.