NRK Meny
Normal

Statens vegvesen med høy beredskap for flom

Statens vegvesen har fortsatt høy beredskap for flomsituasjonen i Hedmark og Oppland. Spesielt følges situasjonen i Trysil nøye.

Fv 26, flom 2014

Det er fortsatt høy beredskap for flom. Spesielt følges utviklingen i Trysil.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Trysilelva stiger fortsatt, og ved fylkesvei 26 i Nybergsund sentrum var det søndag kveld 10 cm igjen før den må stenges. Det er allerede en strekning som er stengt lenger sør på fylkesvei 26.

Trysilelva passert 1966-flommen

Vannstanden i Trysilelva har nå passert merket for 1966-flommen, og er på veg mot 1967-flommen. Mellom de to punktene er 50-års-flommen. Flomsteinen står i sentrum av Trysil.

Flomstein i Trysil

Vannstanden i Trysilelva har nå passert merket for 1966-flommen, og er på veg mot 1967-flommen.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

– Det er meldt regn i kveld og i natt. Vi følger situasjonen i Trysil spesielt tett, men har høy flomberedskap i hele fylket, sier Statens vegvesens seksjonsleder for drift i Hedmark, Per Magnar Klomstad.

Fortsatt tre stengte veier

I Hedmark er det tre veger som er stengt på grunn av flom søndag kveld. E16 Vingersnoret-Overud ved Kongsvinger, fylkesvei 26 sør for Nybergsund i Trysil og fylkesvei 581 Engerneset – Snerta i Trysil/Engerdal.

I Oppland er ingen veger stengt på grunn av flom.

Det har vært stor vannføring både i Lågen og i sideelver i Gudbrandsdalen, noe mindre i Vestoppland. Sideelvene og Lågen har nå gått litt ned.

– I Oppland følger vi spesielt opp E6 ved Fåvang, og har tett dialog med Ringebu kommune om vannet skulle stige igjen. En flomvoll av jord og plastduk ble satt opp langs E6 ved Fåvang i natt til søndag, men Lågen steg heldigvis ikke ytterligere etter dette, sier Statens vegvesens seksjonsleder for drift i Oppland, Anita Brenden Moshagen.

Rørosbanen stengt på grunn av flom

Rørosbanen ble stengt for togtrafikk søndag kveld. Strekningen mellom Hamar og Røros ble stengt på grunn av flom og store nedbørsmengder. Vannet gikk ikke over linja da det ble stengt, men togtrafikken ble stoppet for sikkerhetsskyld.

NSB opplyste søndag at de jobber for å skaffe alternativ transport, men de reisende må regne med forsinkelser.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Snøras stenger veg Otta - Sel

    Fylkesveg 435 mellom Otta og Sel er stengt, etter et snøras. Hverken bebyggelse eller Dovrebanen er berørt. Raset er mellom 10 og 2o meter bredt. Ingen personer eller biler er berørt. Redningsmannskaper er på stedet.