NRK Meny
Normal

Statens vegvesen med høy beredskap for flom

Statens vegvesen har fortsatt høy beredskap for flomsituasjonen i Hedmark og Oppland. Spesielt følges situasjonen i Trysil nøye.

Fv 26, flom 2014

Det er fortsatt høy beredskap for flom. Spesielt følges utviklingen i Trysil.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Trysilelva stiger fortsatt, og ved fylkesvei 26 i Nybergsund sentrum var det søndag kveld 10 cm igjen før den må stenges. Det er allerede en strekning som er stengt lenger sør på fylkesvei 26.

Trysilelva passert 1966-flommen

Vannstanden i Trysilelva har nå passert merket for 1966-flommen, og er på veg mot 1967-flommen. Mellom de to punktene er 50-års-flommen. Flomsteinen står i sentrum av Trysil.

Flomstein i Trysil

Vannstanden i Trysilelva har nå passert merket for 1966-flommen, og er på veg mot 1967-flommen.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

– Det er meldt regn i kveld og i natt. Vi følger situasjonen i Trysil spesielt tett, men har høy flomberedskap i hele fylket, sier Statens vegvesens seksjonsleder for drift i Hedmark, Per Magnar Klomstad.

Fortsatt tre stengte veier

I Hedmark er det tre veger som er stengt på grunn av flom søndag kveld. E16 Vingersnoret-Overud ved Kongsvinger, fylkesvei 26 sør for Nybergsund i Trysil og fylkesvei 581 Engerneset – Snerta i Trysil/Engerdal.

I Oppland er ingen veger stengt på grunn av flom.

Det har vært stor vannføring både i Lågen og i sideelver i Gudbrandsdalen, noe mindre i Vestoppland. Sideelvene og Lågen har nå gått litt ned.

– I Oppland følger vi spesielt opp E6 ved Fåvang, og har tett dialog med Ringebu kommune om vannet skulle stige igjen. En flomvoll av jord og plastduk ble satt opp langs E6 ved Fåvang i natt til søndag, men Lågen steg heldigvis ikke ytterligere etter dette, sier Statens vegvesens seksjonsleder for drift i Oppland, Anita Brenden Moshagen.

Rørosbanen stengt på grunn av flom

Rørosbanen ble stengt for togtrafikk søndag kveld. Strekningen mellom Hamar og Røros ble stengt på grunn av flom og store nedbørsmengder. Vannet gikk ikke over linja da det ble stengt, men togtrafikken ble stoppet for sikkerhetsskyld.

NSB opplyste søndag at de jobber for å skaffe alternativ transport, men de reisende må regne med forsinkelser.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny Storhamar-seier

  Storhamars håndballkvinner slo Tertnes 26-23 og er fortsatt ubeseiret på tabelltoppen etter seks serierunder. Elise Skinnehaugen ble Storhamars toppscorer med åtte mål.

 • Sauebønder misfornøyde med sommel

  Bøndene er misfornøyde med at det ennå ikke er avklart hva de får i erstatning etter at en ulv drepte eller skadet 300 sauer i sommer. Kjetil Ulset i Gran beitelag sier at flere vurderer å slutte som sauebønder, hvis dette ikke snart blir avklart.

  Kjetil Ulset i Gran sauebeitelag
  Foto: NRK
 • Litauere kjøper hotell i Sør-Fron

  Det tidligere helsehotellet Pyntaberget i Sør-Fron er solgt til et litauisk selskap for 2,8 milllioner kroner, melder Gudbrandsdølen Dagningen. De nye eierne driver et stort reisebyrå i Litauen, og formidler fra før av mange turister til Norge.