NRK Meny
Normal

Kronprinsessen ble dagens store vinner

Birkebeinernes hjemplass Rena møtte kronprinsparet med et eget arrangement til deres ære: Kongebirken. Og elevene synes det var helt konge å sykle om kapp med Haakon og Mette-Marit.

Det å få dra på sykkeltur med kronprinsparet er veldig spesielt, synes femteklassingene i Åmot. De har aldri sett noen fra kongefamilien sykle før, og var usikre på hvordan det ville gå.

– Nei, de har jo så mye ikke fritid, så kanskje de ikke har sykla så mye, undret Aleksander Nyberg.

Gjennomførte med stil

Etter sykketuren var femteklassingene og tilskuere dog skjønt enige om at kronprinsparet syklet de 750 meterne med sikker stil. «Kongebirken» ble gjennomført på under fire minutter, inkludert en drikkepause, og kronprinsen syntes ikke han hadde gjennomført en altfor stor sportslig bragd.

– Kongebirken er et ritt jeg tror alle kan klare, konkluderte han, uten at kronprinsessen sa han i mot.

Det var kronprinsessen som ble den store vinneren av rittet etter en heftig sluttduell mot kronprinsen.

– Kongemat til kronprinsparet

Kronprinsparet fikk deretter servert mat med skogens konge som hovedingrediens - elghakk.

Femteklassingen Aleksander Nyberg er fornøyd med slektstilhørigheten til produksjonen av tilbehøret til elghakket.

– Potetene er fra Rena, det vet jeg, for det er faren min som har dyrka dem, sier Aleksander fornøyd.

Møter forsvarsfamilier

Haakon og Mette-Marit møter i dag også forsvarsfamilier fra Østerdal Garnison. Rena er det militære hovedsetet for våre hærstyrker, og det er soldater herifra som er ryggraden i utenlandsstyrkene.

Familiene skal dele sine erfaringer med hvordan det er å leve med at far eller mor tjenestegjør i farlige områder langt hjemmefra.

Jubelmøte

Kronprinsparet ble møtt med korpsmusikk og stor jubel da de ankom Rena tirsdag formiddag.

Foto: Helle Therese Kongsrud

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.