NRK Meny
Normal

Står sterkt på sitt

Sjefredaktør i Glåmdalen Rolf Nordberg, rikker seg ikke i synet på Våler-ordførerens negative utspill mot asylmottak i kommunen.

Sjefredaktør Rolf Nordberg og ordfører i Våler Kjell Konterud
Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

- Det er nok det sterkeste angrepet jeg har hatt på en politiker i distriktet, men jeg står for det jeg har sagt, sier Nordberg.

I dag møttes de to til debatt i NRK Hedmark og Oppland. Da sa ordfører i Våler, Kjell Konterud, at han ikke forstår hvorfor redaktøren i Glåmdalen retter slik kritikk mot han.

Rolf Nordberg

Sjefredaktør i Glåmdalen, Rolf Nordberg holder fast på sitt.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

- Det er en leder full av usannheter og uverdighet som ikke kan stå umotsagt. Og ord som fremmedfrykt og rasisme har aldri vært tatt i bruk i min munn i forbindelse med asylmottak på Haslemoen, sier Konterud.

Sprer fremmedfrykt

- Konterud bør angripe saken på en helt annen måte, enn å prøve å splitte bygda, mener Nordberg.

- Han bør samle informasjon og benytter muligheten til å roe ned den ubegrunnede biten og samtidig få frem utfordringene som er. Han bør samarbeide med regjeringen og be de rive teltene og flytte mottaket til Haslemoen isteden. Da hadde han fått blomster av Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen, og han kunne også bedt om ekstra millioner fra regjeringen for å få det til. Da hadde dette blitt en kjempe sak for alle.

Usannheter

- Nordberg tar ting fra løse lufta. Det viktige er å hjelpe folk i nød, og det kan ikke Nordberg ta ifra meg, at jeg er en av de fremste representantene til å ivareta de svake i samfunnet. Hos meg står rettferdighet, solidaritet og medmenneskelighet i høysetet, sier Konterud.

Konterud sier at han er mot et asylmottak i Våler på grunn av måten denne prosessen ble gjort på.

- Jeg vil ha mulighet gjennom demokratiske prosesser til å være med å si noe om løsninger i Våler, sier Konterud.

- Nå har vi fått tredd et udemokratisk vedtak over hodet som vi nå er bundet av i ti år fremover som vi ikke har påvirkning på, og vi ønsker å være en demokratisk aktør som har påvirkning på vårt eget samfunn.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stjålet grusbil i grøfta

  En stjålet grusbil kjørte av vegen i Hunndalen like før klokka 03 i natt. Grusbilen ble stjålet fra et pukkverk. Sjåføren, det vil si tyven, stakk av og politiet leter etter vedkommende.

 • Nei til terrengsykling i Nordmarka

  Miljødirektoratet sier nei til terrengsykling i deler av Jevnaker kommune som er naturreservat i Nordmarka. Norsk organisasjon for terrengsykling ønsket dispensasjon fra regelverket for å sykle på stier i Spålen-Katnosa naturreservat.

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK