NRK Meny
Normal

Stange-stein blir tysk kunst

Kunststudenter fra Tyskland er i Stange og lager skulpturer i norsk stein.

Tyskere lager skulpturer av Stange-stein.

I 15 år på rad har kunststudenter fra Tyskland og en del andre land i Europa tilbragt noen uker om våren på Olsby i Stange. Der lager de skulpturer i norsk stein, som selges i Tyskland.

På det fargerike tunet, langt inne i skogen ved Tangen, kan kunstnere og kunststudenter fra flere land i Europa utfolde seg.

Video Tyskere lager skulptur i Stange

Tilgangen på stein er også en grunn til å velge Norge og Stange. 25 tonn bare i år fra Larvik, i tillegg lokal stein fra Hamar, Flisa, Elverum og Tolga.

Og de ferdige skulpturene selges på utstilling i Tyskland.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Politimann siktet

  En politimann ansatt i Innlandet politidistrikt er i følge VG siktet for motarbeiding av rettsvesenet. Mannen ble i fjor dømt til samfunnstraff for råkjøring i sivil politibil. Fengslingsmøtet starter klokka 15 i ettermiddag.

 • Ny bank åpnet i Moelv

  For første gang siden 1923 ble det åpnet en helt ny bank i innlandsfylkene i dag. Næringsbanken skal i første rekke være en bank for små og mellomstore bedrifter i Innlandet, og har en egenkapital på 200 millioner kroner. På bildet ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen som klippet snora i Moelv.

  Næringsbanken åpnet
  Foto: ARNE TROLLDALEN / NRK
 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.