NRK Meny
Normal

Ståle S. til Mesterligaen

Ståle Solbakken innfridde sin høye målsetting og førte FC København til mesterliga onsdag kveld.

Ståle Solbakken har ført FC København til Mesterligaen
Foto: Scanpix

Bragden ble fullført med 2-0-seier borte mot Ajax. Det så mørkt ut etter 1-2-tap hjemme i Parken i første kamp, og enda mørkere da laget ble rundspilt i første omgang i Amsterdam Arena. Men etter pause fant FCK seiersresepten mot et stadig mer nervøst Ajax-lag. Michael Silberbauer styrte inn 1-0-målet da han i det 59. minutt timet sitt løp perfekt og møtte et frispark fra Tobias Linderoth bak hjemmeforsvaret. FCK trengte ett mål til, og jaget det med overbevisning. Det danske mesterlaget tok grep om midtbanen og rullet opp angrep etter angrep i nederlendernes storstue. Målet kom i det 77. minutt, med hjelp både fra hjemmelaget og høyere makter. Thomas Vermaelen skulle klarere et innlegg til hjørnespark, men traff ballen helt feil og så den gå i en høy bue over en utspilt keeper og dale ned i nettet. Da var det et snaut kvarter igjen, og Ajax måtte score for å få ekstraomganger. Nærmest var Klaas-Jan Huntelaar da han i det 81. minutt nikket i tverrliggeren etter at FCK-keeperen feilet i feltet. Men med Brede Hangeland og tidligere Ajax-spiller Andre Bergdølmo solide i forsvaret holdt FC København tett og er for første gang klar for mesterliga. År etter år har dansker og svensker sett Rosenborg spille mesterliga som eneste nordiske representant. I høst er det i København det skal spilles mesterligafotball, men tre nordmenn har sin store del av æren for det. Etter sluttsignalet stormet en ellevill Ståle Solbakken fram til FCK-fansen før han tumlet rundt på gresset sammen med sine spillere. (©NTB)

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i Storgata

    Det brenner i en garasje sør i Storgata i Lillehammer. Brannvesenet er i gang med slukking og har kontroll på brannen, ifølge politiet. Det skal ikke være fare for spredning, men fem personer i nabohuset måtte gå ut på grunn av røyk fra brannen.

  • Svele fortsetter i Storhamar

    Mia Svele har skrevet en ny kontrakt med Storhamar Håndball. Ungdomslandslagsspilleren har signert en ny toårskontrakt med klubben.

  • Tatt med narkotika

    En person er innbrakt til politiet i Lillehammer mistenkt for bruk og besittelse av narkotika. Person ble tatt ved skysstasjonen, og vedkommende skal ha erkjent forholdet.