NRK Meny
Normal

Stakk eks-samboer i halsen

I dag starter rettsaken mot en mann som er tiltalt for å ha stukket sin eks-samboer i halsen med kniv. Mannen nekter straffskyld.

Hamar tinghus

Saken mot mannen som er tiltalt for knivstikking er berammet til å vare i fire dager.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Det var den 4. oktober i fjor at mannen stakk sin tidligere samboer med en kniv i halsen, slik at det ble et 8 centimeter dypt sår som gikk inn til svelget.

Kvinnen overlevde, men var sykemeldt i flere måneder etterpå.

Mannen er også tiltalt for å ha kommet med grove drapstrusler mot kvinnen og hennes barn via telefon og tekstmeldinger. Disse truslene skal han ha kommet med en uke etter at han knivstakk kvinnen.

– Ikke skyldig

Den tiltalte mannen har sittet i varetekt siden knivstikkingen i oktober.

I dag må han møte i Hedmarken tingrett tiltalt for legemsbeskadigelse med kniv under særdeles skjerpende omstendigheter og for å ha kommet med grove drapstrusler.

– Han kommer til å erklære seg ikke skyldig etter tiltalen fordi han mener han ikke kan holdes til ansvar for det som tiltalen lyder på. Detaljene får komme frem i rettsmøtet og vi får ta det derfra, sier mannens forsvarer Jørn Mejdell Jakobsen.

Fire dager

Det er satt av fire dager til rettssaken

– Det er til dels omfattende bevisførsel og så vil det være opp til retten å konkludere etter at de har hørt bevisene. Det er stevnet inn en rekke vitner fra påtalemyndighetens side og så får vi se etter om det er nødvendig å føre alle etter som saken skrider frem , sier forsvarer Jakobsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mistenker ruskjøring

    Politiet mistenker ruspåvirket kjøring etter en utforkjøring i Trysil i natt. En kvinne i 40-åra kjørte bilen.

  • Ny spiller til Storhamar håndball

    Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

  • Lastebil veltet på Dokka

    En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.