NRK Meny
Normal

Stakk eks-samboer i halsen

I dag starter rettsaken mot en mann som er tiltalt for å ha stukket sin eks-samboer i halsen med kniv. Mannen nekter straffskyld.

Hamar tinghus

Saken mot mannen som er tiltalt for knivstikking er berammet til å vare i fire dager.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Det var den 4. oktober i fjor at mannen stakk sin tidligere samboer med en kniv i halsen, slik at det ble et 8 centimeter dypt sår som gikk inn til svelget.

Kvinnen overlevde, men var sykemeldt i flere måneder etterpå.

Mannen er også tiltalt for å ha kommet med grove drapstrusler mot kvinnen og hennes barn via telefon og tekstmeldinger. Disse truslene skal han ha kommet med en uke etter at han knivstakk kvinnen.

– Ikke skyldig

Den tiltalte mannen har sittet i varetekt siden knivstikkingen i oktober.

I dag må han møte i Hedmarken tingrett tiltalt for legemsbeskadigelse med kniv under særdeles skjerpende omstendigheter og for å ha kommet med grove drapstrusler.

– Han kommer til å erklære seg ikke skyldig etter tiltalen fordi han mener han ikke kan holdes til ansvar for det som tiltalen lyder på. Detaljene får komme frem i rettsmøtet og vi får ta det derfra, sier mannens forsvarer Jørn Mejdell Jakobsen.

Fire dager

Det er satt av fire dager til rettssaken

– Det er til dels omfattende bevisførsel og så vil det være opp til retten å konkludere etter at de har hørt bevisene. Det er stevnet inn en rekke vitner fra påtalemyndighetens side og så får vi se etter om det er nødvendig å føre alle etter som saken skrider frem , sier forsvarer Jakobsen.