NRK Meny
Normal

Stadig flere vil på «Ferie for alle»

4065 barn lever under fattigdomsgrensa i Hedmark. Denne uka får noen av dem en opplevelse utenom det vanlige på Røde Kors sitt arrangement, «Ferie for alle».

4065 barn lever under fattigdomsgrensa i Hedmark. Denne uka får noen av dem komme på ferie med Røde Kors.

– Nå skal jeg ut å padle. Det tror jeg blir gøy, sier Mads (10).

Torsdag var det vannaktiviteter som stod på programmet på Hedmark Røde Kors sin «Feire for alle»-leir ved Harsjøen i Rendalen. Det går i ett med aktiviteter for de 17 familiene som ferierer på Bjøntegård leirskole.

Både Mads og broren Christoffer (12) koser seg ved Harsjøen.

– Det er gøy å være her. Det er morsomt å få prøve nye ting, sier Christoffer.

Kajakk

Mads (10) har full kontroll på kajakken.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Et kjempeflott tilbud

Trond Hauge er faren til Mads og Christoffer. Han er svært glad for at han og sønnene får en slik ferietur, helt gratis.

– Jeg synes det er et kjempetilbud. Det er veldig fint at det finnes en plass som dette, sier han.

Hauge er alene med fire gutter. Det er ikke rom i økonomien deres for en ferietur. Men med Røde Kors har de fått reise av gårde likevel.

– Alternativet for oss ville vært å være hjemme i fire uker, så det er kjempefint å få komme hit, forklarer han.

Røde Kors i Hedmark arrangerer «Ferie for alle» for andre gang i år. Familien Hauge var med i fjor også.

– Jeg fikk tilbud via kommunen i Kongsvinger, om at Røde Kors hadde et slikt arrangement. Vi takket ja til det, og hadde det veldig fint på ferien. Gutta satt igjen med en kjempeopplevelse, sier han.

4065 barn under fattigdomsgrensa

Line Kristoffersen, rådgiver i Hedmark Røde Kors, forteller at det er stadig økende interesse for å være med på «Ferie for alle».

– Vi har stort sett ventelister på alle opphold. Det er ganske mange familier i Hedmark som har svak økonomi, forteller hun.

De nyeste tallene Røde Kors sitter på, forteller at det er 4065 barn som lever under fattigdomsgrensa i Hedmark.

– Vi har dette tilbudet fordi vi vet at det er mange unger som kommer tilbake på skolen til høsten og får spørsmål om hva de har gjort i sommerferien. Det oppleves som vanskelig og ikke ha noe svar på det, sier Kristoffersen.

Målet er at barna skal oppleve mest mulig.

– Vi skal ha mange og varierte aktiviteter som barn og voksne kan delta på sammen. De skal få mestringsfølelse og oppleve ting som de kanskje aldri har gjort før.

Line Kristoffersen

Line Kristoffersen i Hedmark Røde Kors forteller at det kan være vondt å ikke ha noen ferietur å fortelle om til gjevnaldrende.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.