Stadig flere vil oppleve dette

Alpinanleggene og andre deler av reiselivsnæringen i fjellet melder om svært gode tall for juleperioden i år. Flere steder er det satt ny rekord.

Øyerfjellet ski, landskap, vinter, snø, skigåer

SKI: Snøforholdene på store deler av Østlandet har vært gode både for langrenn og alpint denne jula. Her fra Øyerfjellet på årets andre dag.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK Luftfoto

Både på Beitostølen og på Geilo kan de feire rekordmye trafikk i skianleggene i løpet av jul og nyttårshelgen. På Beitostølen har skianlegget en økning på 20 prosent.

– Vi hadde et rekordår i fjor, og vi topper det i år. Det er fantastisk, sier Atle Hovi, administrerende direktør i Beitostølen Resort.

På Geilo melder de også om et rekordår, og i Oppdal er de strålende fornøyd med rundt 3000 gjester i skianlegget hver dag i jula.

– Det har vært helt fantastiske forhold. Nå snør det litt, så nå jobber vi voldsomt for å få åpnet hele skianlegget til helga, sier daglig leder i Oppdal skisenter Arnulf Erdal.

Tråkkemaskin

NYE LØYPER: I dag ble nye løyper kjørt opp inn mot Pellestova på Øyerfjellet.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

70 000 skigjester i jula

Ove Gjesdal, Visit Lillehammer

MAGISK: Ove Gjesdal, som er destinasjonssjef i Lillehammer-regionen tror snøforholdene har gjort at så mange har knust rekorder denne jula.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

Både Kvitfjell, Hafjell og Sjusjøen skisenter har opplevd ei positiv utvikling denne juleperioden.

– Det har vært en fantastisk sesongstart og jul. I jula har vi hatt rundt 70 000 skigjester innom Hafjell og Kvitfjell. Det er en økning på omtrent 12 prosent, sier Odd Stensrud, som er daglig leder i Alpinco som eier de to skianleggene.

Destinasjonssjef i Lillehammer-regionen, Ove Gjesdal, sier det har vært ei jul utenom det vanlige i regionen.

– Det har vært ei magisk jul med fantastiske snøforhold, og snøforhold er nok stikkordet for hvorfor vi har rekordomsetning i år, sier Gjesdal.

Alpinkjørere i Hafjell alpinbakke.

HAFJELL: I løpet av juleperioden har det vært 70 000 innom Kvitfjell og Hafjell.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Også i Hemsedal melder de om en god juleperiode. Destinasjonssjef i Skistar Hemsedal forteller at de har hatt en økning på over 20 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

– Vi er veldig fornøyd. Vi har hatt historisk gode snøforhold, og det har vært flott å se så mange i bakkene i løpet av jula, sier Letzter.

– Den mest internasjonale julen

I Trysil har det også vært mye folk i jule- og nyttårshelga. Sjefen for Skistar Trysil, Bosse Halvardsson er usikker på hvordan resultatet er sammenlignet med tidligere år, og påpeker at jula gir litt forskjellige antall fridager fra år til år.

Men han sier at det har vært mye folk på plass, og at det i år var mange utenlandske turister, som hadde tatt turen til Trysil.

– Det er den mest internasjonale jula vi har hatt noensinne, sier Halvardsson.