NRK Meny
Normal

Sprekken har utvidet seg

Situasjonen på det rasfarlige jordet på Otta har forverret seg det siste døgnet. Det bekrefter lensmann Ragnar Andreassen.

Rasfarlig jorde på Otta.

Rasfarlig jorde på Otta.

Foto: May-Sylvi Skinnerlien / NRK

Sprekken som overvåkes døgnet rundt har utvidet seg.

- Det siste døgnet har det vært bevegelse i jordmassen på jordet, sier Andreassen.

Venter på svar i morgen

De 25 personene som er evakuert fra Dahle-området på Otta, vil i morgen får svar på om de kan flytte tilbake i husene sine.

I morgen formiddag kommer det en geolog som skal se på situasjonen på det rasfarlige jordet. Etter befaringen vil kommunen og lensmannen avgjøre om de evakuerte kan flytte tilbake.

Brannvesenet, Røde Kors og Sivilforsvaret har siden tirsdag hatt døgnvakt tre steder ved Dahle. Det vil de forsette med til i morgen, fredag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.

 • Bil av veien fylkesvei 26

  En bil har kjørt av veien på fylkesvei 26 på Tolga ved Storholmen. Nødetatene er på vei. Det er ukjent skadegrad på personer, melder politiet.