NRK Meny
Normal

– Tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen

Stortingsrepresentant Stine Renate Håheim har blitt sitert i utallige blogger og artikler etter den velformulerte opptredenen på CNN lørdag kveld.

Stine Renate Håheim

Stine Renate Håheim fra Valdres ble intervjuet direkte på internasjonal TV.

Foto: NRK

Det var da CNN-journalisten Richard Quest spurte Valdres-jenta på telefon "hvordan man forklarer ungdommen i Norge at hevn ikke er et alternativ", at Håheim repliserte:

– La meg sitere en god venn av meg som tidligere i dag sa: Hvis én mann kan skape så mye hat, kan man bare forestille seg hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen.

Opptrinnet kan ses på VGTV:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080708

Også statsminister Jens Stoltenberg valgte å trekke frem dette sitatet i sin tale under minnesgudstjenesten i Oslo Domkirke i går formiddag.

- Ingen har sagt det finere enn AUF-jenta som ble intervjuet av CNN, sa Stoltenberg da.

– Vil kjempe for det vi tror på

25 år gamle Håheim, som representerer Oppland Arbeiderparti på stortinget, har nå blitt en heftig sitert person i medier, blogger og ikke minst på nettsamfunnet Twitter.

Stine Renate fortalte også at det nå er viktigere enn aldri før å stå ved våre demokratiske prinsipper, både for vår egen skyld og for de som har gått bort.

– Vold skaper vold, hat dyrker hat. Det er ingen god løsning. Vi vil fortsette å kjempe for det vi tror på og forbli sterke i troen på at vi gjør det også for å huske de vi har mistet.