Spesialenheten undersøker dødsulykke på E6

Spesialenheten for politisaker skal undersøke hva som skjedde etter at en mann i 40-åra døde etter en ulykke på E6 ved Tretten tirsdag kveld. Rett før ulykken hadde bilen unnlatt å stoppe i en UP-kontroll.

Spesialenheten for politisaker

Spesialenheten for politisaker, med hovedkontor i Hamar, skal etterforske hva som skjedde før dødsulykken på E6 ved Tretten.

Foto: Mette Finborud Børresen

UP-patruljen forsøkte å stoppe bilen i en kontroll på E6 i Øyer i 22-tiden tirsdag kveld. De to mennene i bilen stoppet ikke, og litt senere kjørte bilen av vegen ved avkjøringa til Tretten.

Det var to menn i 40-åra fra Hamar i bilen. Den ene fikk alvorlige skader og ble fløyet til Oslo med luftambulanse. Natt til torsdag døde han av skadene.

– Ut i fra disse opplysningene har jeg bedt om at saken overtas av Spesialenheten for politisaker for videre etterforskning, opplyser politimester i Innlandet, Johan Brekke.

Avventet skadeomfanget

Politimesteren ble varslet kort tid etter ulykken tirsdag kveld, men ut i fra opplysningene de hadde om skadeomfanget på det tidspunktet, vurderte han det slik at politiet på Lillehammer kunne ivareta etterforskningen.

Men etter at sykehuset natt til torsdag opplyste politiet om at den ene mannen var død av skadene han fikk i ulykken, har politimesteren likevel besluttet å oversende saken til Spesialenheten.

Utrykningspolitiet (UP), som sto for kontrollen i Øyer, er varslet om at politiet ber Spesialenheten overta saken.

Laster kart, vennligst vent...

En mann omkom etter en ulykke på E6 i Tretten i Øyer tirsdag kveld.

UP håper på rask avklaring

– Vi har ikke noe i mot at denne saken nå er sendt over til Spesialenheten for politisaker. Dette er det rutiner for når noen omkommer under slike omstendigheter. Vi håper på en avklaring i saken så fort som mulig, sier Stein-Olaf Røberg, distriktsleder i Utrykningspolitiet i distrikt Øst.

Stein-Olaf Røberg

Stein-Olaf Røberg i Utrykningspolitiet sier at de har oversendt alle dokumenter i saken til Spesialenheten for politisaker.

Foto: NRK

Det var en video-patrulje fra Lillehammer som kjørte på E6 ved Tretten og foretok fartsmålinger.

UP har nå oversendt alle opplysninger og dokumenter de har i saken til Spesialenheten.

– Vi ønsker å hjelpe til med å få avklart denne saken. For oss er det ikke ukjent at førere ikke stopper når vi ber om det, men heldigvis er det sjelden det får et så tragisk utfall, sier Røberg.