NRK Meny

Politiet bringer ikke legesaken inn for Spesialenheten

Hedmarkspolitiet holder Spesialenheten orientert om lekkasjebeskyldningene i etterforskningen av den såkalte legesaken, men ser ikke grunnlag for selv å be om gransking.

Sykehuset Innlandet, Elverum
Foto: Frode Meskau / NRK

Kilde: NTB

Artikkelen er flere år gammel.

En tidligere overlege som er siktet for seksuelle overgrep mot flere unge jenter, er motvillig til å gå i nye avhør før det gjøres noe med lekkasjene han mener politiet gir til mediene.

Skal ha truet jenter til sex

Mannen er siktet etter voldtektsparagrafen, og politiet mener han truet flere jenter til å ha sex med seg selv via mobiltelefonen.

Han fikk de til å sende bilder og filmer til ham. Han er også siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på en mindreårig jente, mens hun lå i narkose på operasjonsbordet.

Dette skal ha skjedd under en operasjon ved sykehuset i Elverum der mannen var ansatt som anestesilege.

Den siktede 38-åringens forsvarer, advokat Krister Braute, ba tirsdag politiet om å sette i verk gransking og sa også at det bør være aktuelt for Spesialenheten for politisaker å se på saken.

Ikke bevist at det skjer lekkasjer

Politimester Tormod Bakke i Hedmark politidistrikt mener det ikke er bevist at det skjer lekkasjer, men at man aldri kan være helt sikre på at slikt ikke skjer.

Derfor er rutinene for etterforskningslaget skjerpet inn, opplyser politimesteren til NTB. I tillegg er en redegjørelse sendt til Spesialenheten.

– Vi synes det er naturlig at Spesialenheten får en orientering, men vi ser ikke noe grunnlag for å anmelde oss selv, sier Bakke.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bilbrann i Brumunddal

    En bil står i brann nær et bolighus i Brumunddal. Bileieren skal bo i det aktuelle huset. Nødetatene er på vei til stedet.

    Laster Twitter-innhold