Sperret skoledøra med snøhaug

I løpet av natt til fredag hadde uvedkommende brukt traktor for å skuffe en svær snøhaug foran inngangen til Ringsaker videregående skole.

Snø foran inngangen til Ringsaker vdg. skole
Foto: Torbjørn Lunde

- Dette er å gå langt over streken, mener assisterende rektor Knut Dieseth, som har bedt politiet om hjelp for å finne de som står bak.

Han viser til at de har tatt seg inn på skolens avsperrede område for å utføre den store nattlige operasjonen.

Sju meter lang

- Snøhaugen foran hoveddøra som møtte elever og lærere i dag tidlig var om lag to meter høy, fire meter bred og sju meter lang, anslår Dieseth.

Vaktmesteren, som oppdaget skadeverket først, måtte bruke morgentimene til å måke en passasje gjennom haugen, slik at elever og lærere skulle komme seg inn.

Forbauset

- Vi ble selvsagt forbauset. Skoleområdet er jo avsperret. Hvem som kan stå bak, har vi ingen anelse om. Hvis man helst vil slippe skolen, finnes det enklere måter å gjøre det på, understreker assisterende rektor Dieseth.

- Hvordan reagerte elever og lærere?

- Noen synes jo det var moro, andre ble lei seg. Jeg synes dette er langt mer enn akseptabelt tøys og tull, avslutter Dieseth.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Jernbaneaksjon med ballonger

    Valget av trasé for jernbaneutbyggingen i Hamar fortsetter å engasjere. I dag aksjonerte Briskebyvelforening, og ville vise konsekvensene ved valg av trasé øst. Jernbaneverket går for vest, mens formannsskapet i Hamar ønsker trasé øst. Se video her.

    Innbyggere som vil bli rammet hvis jernbanetrase øst velges, demonstrerte med ballonger i dag.