NRK Meny
Normal

Sperret skoledøra med snøhaug

I løpet av natt til fredag hadde uvedkommende brukt traktor for å skuffe en svær snøhaug foran inngangen til Ringsaker videregående skole.

Snø foran inngangen til Ringsaker vdg. skole
Foto: Torbjørn Lunde

- Dette er å gå langt over streken, mener assisterende rektor Knut Dieseth, som har bedt politiet om hjelp for å finne de som står bak.

Han viser til at de har tatt seg inn på skolens avsperrede område for å utføre den store nattlige operasjonen.

Sju meter lang

- Snøhaugen foran hoveddøra som møtte elever og lærere i dag tidlig var om lag to meter høy, fire meter bred og sju meter lang, anslår Dieseth.

Vaktmesteren, som oppdaget skadeverket først, måtte bruke morgentimene til å måke en passasje gjennom haugen, slik at elever og lærere skulle komme seg inn.

Forbauset

- Vi ble selvsagt forbauset. Skoleområdet er jo avsperret. Hvem som kan stå bak, har vi ingen anelse om. Hvis man helst vil slippe skolen, finnes det enklere måter å gjøre det på, understreker assisterende rektor Dieseth.

- Hvordan reagerte elever og lærere?

- Noen synes jo det var moro, andre ble lei seg. Jeg synes dette er langt mer enn akseptabelt tøys og tull, avslutter Dieseth.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.