NRK Meny
Normal

Speilblanke veier: Skoleskyssen ble stoppet

Flere tusen skoleelever i Oppland kom ikke hjem med buss i dag på grunn av det ekstremt glatte føret. Også mange drosjer måtte parkere for å unngå ulykker.

Busskollisjon, Gjøvik

BUSSKOLLISJON: To busser kolliderte i Gjøvik sentrum i dag. Nå er all skoleskyss innstilt i Vestoppland.

Foto: Elin Fossum / NRK

Det var i dag tidlig det braket løs.

Kraftig regn kombinert med opptil åtte kuldegrader førte til at veiene ble skøytebaner over store deler av Oppland og Hedmark.

Speilblankt på sideveier

Nå er det så glatt, og så få veier er strødd, at både skolebussene og taxiene i Oppland stopper all trafikk, skriver Opplandstrafikk på sine nettsider.

– Vi innstiller all skoleskyss på Hadeland, i Gjøvik og på Østre og Vestre Toten på det speilblanke føret, sier Geir Hestetræet, pressesjef i Opplandstrafikk.

Skolene er informerte og foresatte bes om å hente barna sine, men ikke kjøre helt fram til skolen slik at eventuelle strøbiler eller andre som må komme seg til skolene kommer fram.

Kaos i Gjøvik sentrum

KJEDEKOLLISJON: En buss kjørte inn i flere biler i Hans Mustads gate i Gjøvik sentrum på det speilblanke føret.

Foto: Christian Roen

Også i Hedmark var det glatt, og i Ringsaker, Stange og Hamar måtte skoletransporten stoppes også der.

Taxi-stopp

Men det er ikke bare de største framkomstmidlene som sliter på skøytebanene som veiene har utviklet seg til i løpet av formiddagen.

Også personbilene sliter.

Norges Taxiforbund avdeling Oppland anmoder i ettermiddag alle drosjer som kjører i områder berørt av underkjølt regn om å innstille kjøringen inntil videre på grunn av fare for liv og helse og materielle skader.

– Vi ber om forståelse for dette og henviser til politiets anmodninger om la bilene stå. Det sier Øystein Skoglund, fylkesleder i taxiforbundet i Oppland i en e-post til NRK i ettermiddag.

Oppland Arbeiderblad melder torsdag ettermiddag at drosjene nå stort sett går som normalt.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ingen pågrepet etter brann

    Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter brannen ved rådhuset i Raufoss i går kveld. Det brant ved søppelkassene utenfor rådhuset og videobilder viser at en person bar paller til arnestedet.

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.