NRK Meny
Normal

Sparker i gang sommeren

I et stort telt på Kapp gjør et knippe urbane totninger seg klare. Èn bruker to timer i sminken, en annen to minutter. Uansett er det klart for premiere på Norges mest populære sommershow.

Urbane totninger

Nå er det like før. Gjengen i Urbane Totninger gleder seg til å komme i gang med showene.

Foto: Reidar Gregersen

– Vi har hatt noen gjennomkjøringer, men selve premieren er i dag, så det er mye nerver, sier Paul Håvard Østby.

For niende året på rad er det klart for Norges mest populære sommershow, Urbane Totninger. I fjor så 30.100 publikummere showet. Kan det bli enda flere i år?

– Sånn rent teknisk har vi muligheten til å slå rekorden. Vi har omtrent det samme forhåndssalget i år som i fjor, så hvis folk er fornøyd vil det spre seg. Og vi håper å klare det i år også, selvsagt, sier Paul.

En salig blanding

I ettermiddag og kveld gjøres de siste forberedelsene. De har gjort noen små justeringer i siste liten, men tror de er ganske godt forberedt.

Ida Marie Ringerud, som har vært med i showet i mange år, sier publikum kan vente seg en salig blanding av sang, komikk og koreografi.

– Og en og annen kanin da, som trekkes opp av hatten, som seg hør og bør, sier hun.

Norges største sommershow, Urbane Totninger, har premiere i kveld. I fjor så over 30.000 tilskuere forestillingene i teltet ved Kapp Melkefabrikk i Østre Toten.

Hør og se Gustav Nilsen - produsent, tekstforfatter og skuespiller - fortelle om årets show. Reporter og foto: Reidar Gregersen.

– Vi er innom forskjellige TV-konsepter som har vært aktuelle i det siste. Vi er innom litt lokalvalg. Så er det en del nye folk som blir parodiert og det er noen kjente figurer som dukker opp igjen, kan Paul røpe.

Dette gjør de rett før premieren

Like før premieren i kveld var det hektisk aktivitet i teltet, med lydprøver og gjennomgang av et par ting som har blitt endret.

– Ting som er endra i siste liten tar vi en ekstra gang, så ikke det skal komme litt bus på i kveld, sier Paul Håvard.

Og hva gjør de ellers sånn like før premieren?

– A Ida liker å sminke seg litt. Jeg bruker to minutter på akkurat den biten, gliser Paul Håvard.

– Jeg bruker rundt to timer da, skyter Ida Marie inn. Det skal krølles og fjes skal på.

Og ellers skal de spise litt og slappe av litt. Og så gleder de seg til å sette i gang.

– Ja, nå gleder vi oss til å vise hva vi har jobbet med så og si hver eneste dag i over en måned.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vil endre navn på storfylket

    Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkestinga har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.

  • Nyvalgt fylkesleder KrF

    Oluf Maurud ble enstemmig valgt som ny leder av kristelig folkeparti i Hedmark på partiets fylkesårsmøte i dag. Maurud (60) er fra Brumunddal, og sitter i kommunestyret på Ringsaker.

    Oluf Maurud
    Foto: Jorun Vang / NRK