NRK Meny
Normal

Sparer både penger og miljø

Damene på reisekontoret til Raufoss Fotball Service AS sparer bedrifter på Raufoss industripark for millioner, og miljøet for unødvendig Co2-utslipp!

Millondamer

To av damene på reisekontoret. Liv Stende til venstre, og Inger Liv Mathiesen

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

Genial og enkel ide.

Flere tusen ansatte i små og store bedrifter på Raufoss Industripark kan takke Raufoss Fotball Service AS for at de sparer millioner av kroner på samkjøring når ansatte skal til og fra Gardermoen.

Det sørger nemlig damene på reisekontoret til Raufoss Fotball Service AS for.

Sparer millioner hvert år.

De rundt 20 bedriftene setter sin lit til at damene på reisekontoret fikser og koordinerer de mange reisene ansatte skal på. Per døgn kan det dreie seg om 60-70 personer som skal på tjenestereise, og kanskje 15 biler som skal brukes til og fra.

Nitidig men fleksibel koordinering.

Skal direktør X i firma Y reise kl 08 en morgen, kan avdelingsleder NN i firma B ta kontakt med reisekontoret og få vite at han eller hun kan sitte på med en annen.

Ved å tilpasse avganger og ankomster, sørger damene for at alle kommer seg fram og tilbake uten å måtte kjøre i kø til og fra Gardermoen.

Markedssjef i Nammo Jon Arne Haugen, og direktør i Raufoss Water&Gas Lars Ølstad, skryter begge av jobben reisekontoret gjør. De sier systemet fører til besparelser i millionklassen fordi transporten til og fra blir mye mer kostnadseffektiv.

Og ikke minst; det er langt mer miljøvennlig enn at hver og en ansatt skal kjøre egen bil til og fra.