NRK Meny
Normal

Grue Sparebank vil ha tilbake 20 millioner fra revisor

Grue Sparebank krever 20 millioner kroner av HR Revisjon etter at banken investerte i et firma som gikk konkurs. Banken mener de tapte 45 millioner kroner på konkursen.

Tinghuset i Elverum

Det er satt av fem dager til erstatningssøksmålet i Sør-Østerdal tingrett i Elverum.

Foto: Linda Vespestad / NRK

I dag møttes partene i Sør-Østerdal tingrett etter at Grue Sparebank saksøkte revisoren til Glåma bygg etter at firmaet gikk konkurs.

– Fulgte ikke god revisjonsskikk

Banken gikk inn på eiersiden av bedriften, og mener de tapte 45 millioner kroner. De mener at de ble ført bak lyset av feil og mangler i regnskapet, skriver glomdalen.no.

– Sparebanken mener revisjonsselskapet HR Revisjon ikke fulgte god revisjonsskikk, da banken tapte flere millioner kroner på å investere i Glåma Bygg. Vi er av den oppfatning at det er ganske grove brudd på god revisjonsskikk, sa bankens prosessfullmektig, Viggo Scherger, da rettssaken startet i Sør-Østerdal tingrett i dag.

Viggo Scherger, Terje Granvang, Per Ola Galaasen, Eivind Tandrevold

Bankens prosessfullmektig Viggo Scherger, prosessfullmektig for HR Revisjon, Terje Granvang, daglig leder i HR Revisjon, Per Ola Galaasen og advokat Eivind Tandrevold under rettssaken.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

Glåma bygg gikk konkurs i mars 2013. Det var gjeld og oppbrukt egenkapital som førte til at styret i bedriften begjærte seg konkurs. Sparebanken gikk inn på eiersiden i 2011, og er den største kreditoren.

– Burde gitt et riktig bilde

De har et krav på 30 millioner i boet. Da konkursen ble kjent sa daglig leder i sparebanken, Hans Petter Gjeterud, at det var et stort tap for dem, men at det ikke truet banken. Scherger mener at revisor skulle vært flinkere til å innhente revisjonsbevis for å verifisere påstander fra ledelsen i Glåma Bygg.

– Banken ville aldri ha investert 20 millioner kroner i Glåma Bygg, hvis revisor hadde gitt et riktig bilde av firmaets reelle økonomiske problemer i 2011 og 2012. På det første tidspunktet var det en overvurdering på cirka 12 millioner kroner, ved den andre investeringer var det en overvurdering av balansen i Glåma Bygg på i overkant av 30 millioner kroner, sier Scherger til NRK.

Banken krever 20 millioner kroner av HR Revisjon, som var Glåma Byggs revisor fram til konkursen. Prosessfullmektig for HR Revisisjon Terje Granvang sier de avviser kravet om å betale tilbake 20 millioner.

Det er satt av fem dager til saken i Sør-Østerdal tingrett i Elverum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • E6 åpen etter ulykke

  Veien var stengt ved Rudshøgda i retning mot Hamar etter to trafikkuhell, men er nå åpen igjen.

 • Tre biler i kollisjon på Rudshøgda

  E6 er stengt ved Rudshøgda etter at tre biler var involvert i en kollisjon. Ifølge politiet har ingen kommet til skade.

  Laster Twitter-innhold
 • Lastebil har kjørt av veien

  En lastebil har kjørt av Østre Totenveg og står på et jorde. Ifølge politiet har ingen kommet til skade.