NRK Meny
Normal

Sp-ordfører anbefaler velgerne å stemme på Ap i nabokommunen

Sp-ordføreren i Lom vil at velgerne i nabokommunen Skjåk skal stemme på Arbeiderpartiet eller Bygdelista. Grunnen er dårlige erfaringer med partifelle og ordfører i nabokommunen.

Video Sp-strid

Sp-ordfører Simen Bjørgen i Lom langer ut mot sin partifelle og ordfører-kollega.

Rolv Kristen Øygard

Rolv Kristen Øygard, ordfører Skjåk.

Foto: Senterpartiet

– Årsaken til utspillet er de erfaringene jeg har med Skjåk som Lom-ordfører i fire år. Jeg anbefaler velgerne i Skjåk å stemme på Senterpartiet i fylkestingsvalget, men Arbeiderpartiet og Bygdelista ved kommunevalget, sier Lom-ordfører Simen Bjørgen.

– Soloutspill fra Simen

Bjørgen mener erfaringene fra fire års samarbeid med nabokommunen gjør utstpillet nødvendig.

– Hvilke reaksjoner har du fått?

– Forskjellige. Jeg har fått veldig mange hyggelige meldinger, blant annet fra folk i Skjåk, og jeg har fått meldinger fra folk som ikke liker dette utspillet, naturlig nok, sier Bjørgen.

Det var en melding fra vår egen valgførerkandidat her i Lom, for eksempel, som går langt i å antyde at Simen Bjørgen er en idiot.

Lom-ordfører Simen Bjørgen om reaksjonene på hans utspill.

Skjåk-ordfører og partifelle Rolv Kristen Øygard har denne reaksjonen på et av valgkampens hittil sprekeste utspill:

– Dette ser jeg først og fremst på som et utspill fra Simen, og jeg håper det ikke får noen innvirkning på det gode samarbeidet vi har og sammen skal utvikle videre.

Klapp på skulderen

– Hva er det dere er så uenige om?

– Det som nok provoserer Simen mest, er at vi ikke adlød hans ønske om ikke å bygge ungdomsskole i Sjåk, men bygge den i Lom i stedet. Han ønsker også en kommunesammenslåing. Det ønsker ikke vi. Vi vil heller ha et utvidet, forpliktende samarbeid med naboene våre.

– Har du fått mange reaksjoner?

– Det har gått hardt på batteriet på mobilen, ja. Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger, og jeg fikk mange klapp på skulderen da jeg var på butikken i dag, sier ordfører Øygard.

– Merkelig utspill

Politisk kommentator i NRK Hedmark og Oppland, Jon Helge Lesjø, tror ikke krangelen mellom de to Senterparti-ordførerne i Lom og Skjåk vil ha noe å si for valget.

Lesjø synes utspillet er merkelig og tror ikke Bjørgen ville gjort dette hvis han skulle ta gjenvalg sjøl:

– Hvis han hadde gjort det, så tror jeg ikke han hadde kommet med utspillet. Det ville forsuret samarbeidet som de må ha i mange år framover, sier han.