NRK Meny
Normal

– Studielånet er for lite

– Vi vil øke studiefinansieringen til cirka 130.000 kroner i året, slik at flere kan studere på heltid og ikke behøver å jobbe samtidig, sier Karin Andersen.

Se hva Karin Andersen i SV mener om blant annet studielån, bolig for unge og skatt.

Politikk for dummies – Se hva Karin Andersen i SV mener om blant annet studielån, bolig for unge og skatt. Foto / redigering: Reidar Gregersen

Ved forrige stortingsvalg var det rundt halvparten av velgerne under 30 år som ikke brukte stemmeretten sin. Hedmark og Oppland var med på å toppe denne statistikken.

Dette er en miniserie hvor vi møter politikerne på kafé. Se hva de mener om aktuelle temaer.

Studielån

Sosialistisk Vensteparti mener at studielånet er for lite. De vil øke studiefinansieringen til cirka 130.000 kroner i året, slik at flere kan studere på heltid og ikke behøver å jobbe samtidig.

Det er veldig mange som må jobbe ved siden av studiene.

Karin Andersen

Jeg tror det er bra å jobbe litt, men om man jobber så mye at man ikke klarer å konsentrere seg om studiene blir det feil, forteller Andersen.

Hvorfor skal en førstegangsvelger stemme Sosialistisk Venstreparti?

– Jeg regner med de unge har lyst på barn. Da er det viktig at de stemmer på et parti som tar klimaansvar, sier Andersen.

Om klimaendringene ikke blir stoppet går det ut over neste generasjon.

– Da får ungene deres et vanskelig liv, og det ønsker vi ikke, fortsetter hun.

Vi vil også ha rettferdig fordeling, slik at alle har like muligheter i samfunnet og alle har råd til et godt liv.

Karin Andersen

Se hele samtalen med Karin Andersen øverst i artikkelen.

Her er en smakebit av torsdagens kafébesøk med Kristelig Folkepartis Hilde Ekeberg!

Se hva Hilde Ekeberg (KrF) mener om abort, alkohol og samferdsel.

Politikk for dummies – Se hva Hilde Ekeberg (KrF) mener om abort, alkohol og samferdsel. Foto / redigering: Reidar Gregersen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Håper å sikre skolen på Koppang

  Stor-Elvdal kommune kan overta drift av Midt-Østerdal videregående skole fra 2019. skriver Østlendingen. Skolen har vært trua av nedlegging på grunn av dårlig søkertall. Elever aksjonerte tidligere i år for at skolen fortsatt skal bestå på Koppang.

   

  Koppang demonstrasjon
  Foto: Kjell Åge Kampestuen / NRK
 • Eks-tannlege dømt for overgrep

  En pensjonert tannlege i Gudbrandsdalen er i Lagmannsretten dømt for seksuelle overgrep mot kvinner som var pasient hos ham. Ifølge Dølen er dommen fengsel i ett år og to måneder. Det er fem måneder kortere enn straffen i tingretten i april i år.

 • Sprengningsarbeid i gang på E6

  I går startet Hæhre Entreprenør sprenging på E6 ved Uthuskrysset i Stange. Bilistene må belage seg på at trafikken på E6 blir stanset inntil 20 minutter når det foregår sprengning. Info om når og hvor det sprenges er tilgjengelig på nabovarsling.no.

  Sprengningsarbeider igang på nye E6
  Foto: Nye Veier