NRK Meny
Normal

Søppelstank skremmer bort tomtekjøpere i Elverum

Stanken fra avfallsanlegget Hera Vekst i Elverum har ført til at folk vegrer seg for å kjøpe boligtomter i byen, sjøl om etterspørselen etter tomter er stor.

Søppelplass

Stanken fra Hera Vekst skremmer bort mange tomtekjøpere i Elverum.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

I morgen går fristen ut for avfallselskapet for å dokumentere overfor Fylkesmannen i Hedmark om at de har redusert luktproblemene. Hvis ikke kan anlegget bli stengt.

Hera Vekst håndterer 20 000 tonn slam og våtorganisk matavfall fra flere steder på Østlandet.

Flere boligområder i sentrum av Elverum plages av stanken fra anlegget. Fire kilometer fra anlegget ligger byggeklare tomter for 40 familier, men ingen vil kjøpe på grunn av søppellukta.

– Folk spør oss om det er et av stedene man kan kjenne søppellukta og da må vi jo svare bekreftende på det, sier daglig leder av Elverum tomteselskap, Karsten Kristiansen.

SE TV-REPORTASJE:

Video Vil ikke kjøpe tomter på grunn av søppelstank

Reporter Anne Kari Løberg/Fotograf Geir Olav Slåen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fullbooka på to minuttar

  To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

  Jotunheimen Rundt
  Foto: Jan Christian Jerving / NRK
 • Vil felle Slettås-flokken

  SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.

 • Rekordavtale for Intek

  Intek Engineering på Raufoss har skrevet under sin største ordre noensinne. De skal ifølge Oppland Arbeiderblad bygge alt produksjonsutstyr som Siemens trenger i produksjon av batterier til skipsfart. De vil ikke si hvor mye avtalen er verdt.