Søndre Land-forsvarer: – Politiet baserer siktelsene på rykter

Alle de tre siktede for drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka, nekter for å ha noe med drapet å gjøre. I dag ble alle tre varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

Arnor B. Ilstad

RYKTER: Advokat Arnor B. Ilstad, som representerer den siktede kvinnen i 40-årene, hevdet etter fengslingsmøtet at politiet bygger siktelsen på rykter på bygda.

Foto: Erik Johan Egenes / NRK

I dag var det fortløpende fengslingsmøter i Gjøvik tingrett for mannen i 30-årene, kvinnen i 40-årene og hennes sønn i 20-årene som alle ble pågrepet på tirsdag.

Politiet ba om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud for alle tre, hvorav to av ukene i full isolasjon og med medieforbud.

Først ut i tingretten var mannen i 30-årene. Han begjærte seg løslatt. Det samme gjorde de to andre da det var deres tur til å høre hva politiet hadde kommet frem til i etterforskningen sin. Men de ble altså ikke hørt, kjennelsen er i tråd med det politiet ba om.

Bare rykter

Siden fengslingsmøtene ble holdt for lukkede dører, var det svært lite informasjon å hente om hva politiet hadde å komme med i forhold til bevis, motiv eller hendelsesforløp.

Men en av forsvarerne var klar i sin tale på vegne av sin klient. Advokaten til den siktede kvinnen i 40-årene.

– Politiet etterforsker denne saken på grunnlag av rykter. Derfor har jeg også måttet gripe til rykter for å finne noe hold i denne saken. Det er ingen som kan finne et fornuftig motiv for min klient, sa Arnor B. Ilstad fra Dokka.

Ryktet han snakker om er at avdøde Nils Olav Bakken skal ha forgrepet seg på et nært familiemedlem av den siktede kvinnen, og at det er motivet for drapet. Dette har ikke politiet villet kommentere.

Sperringer fjernet på åsted

FUNNSTEDET: Her på en øde skogsbilvei på Veståsen i Søndre Land ble Bakken funnet drept og brent på et bål lørdag 3. september.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Ikke skyldige

Forsvarer for mannen i 30-årene er advokat Per Espen Eid fra Gjøvik.

– Vi har ingen kommentar til det som har kommet fram i retten i dag med unntak av at min klient har begjært seg løslatt. Han erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen fra politiet, sier Eid.

Advokat Ove Herman Frang fra Elverum forsvarer den siktede mannen i 20-årene. Han fortalte til NRK i går at hans klient ikke er enig i siktelsen.

– Han erkjenner ikke noe straffskyld, og gir inntrykk av at han ikke har noe med denne saken å gjøre, sa Frang da.