NRK Meny
Normal

Solveig Fiske avbryter ferien

Solveig Fiske avbryter høstferien sin for å være tilstede på bispekontoret i Hamar når den nye biskopen blir utnevnt fredag.

Les mer om:

Bispevalget i Hamar 2006

Solveig Fiske benekter at hun har snakket med kulturminister Trond Giske de siste dagene.

Men hun avbryter høstferien sammen med familien for å være tilstede under biskop-utnevnelsen i Hamar fredag.

 

Solveig Fiske
Foto: Falch, Knut / Scanpix

Blir biskop

I følge avisa Østlendingen, er det 53 år gamle Solveig Fiske som skal utnevnes til ny biskop etter Rosemarie Køhn.  Opplysningen skal være bekreftet av sentrale kilder i kretsen rundt kulturminister Trond Giske.

Til NRK Hedmark og Oppland sier Solveig Fiske at hun ønsker å være tilstede under utnevnelsen av ny biskop uansett. Men på spørsmål om hun har blitt bedt om å være tilstede, svarer hun nei.

Dette sier Solveig Fiske i dag: Solveig Fiske blir trolig ny biskop

Flere kandidater

Sammen med fungerende biskop, Sevat Lappegard, har Solveig Fiske lenge vært en av de heteste kandidatene til å ta over som biskop i Hamar bispedømme etter Rosemarie Køhn. Også residerende kapellan i Bakklandet, Berit Lånke har vært blant kandidatene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Holder igjen penger til skoleløft

  Hedmark fylkeskommune holder igjen 73 millioner til oppgradering av Skarnes videregående skole. Grunnen er at kommunepolitikerne vil ut av Innlandet og inn i nye Viken, bekrefter Aasa Gjestvang, fylkesråd for videregående opplæring til Glåmdalen.

  Skarnes videregående skole
  Foto: Ann Kristin Mo
 • Mye snø gir økte byggekostnader

  Rydding av snø gir merarbeid og økte kostnader for en rekke byggeprosjekter. Bare på en byggeplass i Lillehammer har Veidekke AS hatt en merkostnad på rundt 600.000 kroner på grunn av snøen som må ryddes vekk. Det skriver GD.

 • Det blir Innlandet Venstre

  Venstre i Hedmark og Oppland slår seg sammen. Det blir Innlandet Venstre fra 1. januar 2020. Vedtaket ble gjort enstemmig på årsmøtene til de to fylkespartiene.