NRK Meny
Normal

Solvangelever i Øyer gjentar julegavesuksess

Også i år ga elevrådet ved Solvang skole i Øyer 5000 kroner i julegave til LAMS-skolen i Pakistan.

LAMS-skole fikk penger av Øyer-elever

GLADE: Både elever og lærere ble svært rørt og takknemlige for gaven fra Øyer.

Foto: LAMS-stiftelsen

Elevene ved skolen arrangerte et loppemarked i begynnelsen av desember.

– Det var mange forslag på hvem som skulle få pengene. Men vi kom raskt fram til at vi også i år ville gi pengene til LAMS i Pakistan. Vi tenker ofte på skolen og elevene der, sier Fredrik som er elevrådsleder.

LAMS er skolen som ble opprettet i 1996 etter initiativ fra norsk-pakistaneren Yawar Bokhari, som var bosatt i Lillehammer. Skolen med 700 elever ligger i Sultan Town utenfor millionbyen Faisalabad.

– Rørt og takknemlig

Amar Bokhari i Stiftelsen LAMS i Norge sier at både elever og lærere ble svært rørt og takknemlige for gaven og omtanken fra elevene i Øyer.

– Bidraget er ikke bare et bidrag til driften og videreutviklingen av LAMS-skolen, men også en svært viktig symbolsk støtte til kampen for jenters rett til utdanning, en rett dessverre ikke alle jenter kan ta for gitt. Ved LAMS har vi i snart 20 år kjempet for denne retten, sier Bokhari.

I tillegg til et viktig bidrag til skoledriften vil julegaven også bidra til å knytte enda tettere bånd mellom LAMS og Solvang skole.

Berømt skole

NRK har gjennom flere reportasjer fortalt om skolen, som sikrer jenter utdanning, og som i april 2013 åpnet et bibiliotek.

Her kan du se NRK-reportasjen om LAMS-skolen:

Filleryer sikrar pakistanske born utdanning

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.