Unggutten Magnus Solum fikk sjansen fra start, og med sin målteft hjalp han Kongsvinger til en etterlengtet hjemmeseier.

Magnus Solum

Magnus Solum kunne glise etter to scoringer og ellers godt spill.

Av Vegard Herlyng/NRK

KIL har dominert hjemmekampene så langt i år. Angrepsrekka har scoret nok, men det har ikke vært tett bakover. Dermed har flere lag reist fra Gjemselund med ett poeng. Slik gikk det ikke for LøvHam.

Med fra start

Søndag var KIL-gutta med fra første spark på ballen. Det tok bare åtte minutter før den første ballen lå bak gjestenes keeper.

Kongsvinger jubler

Gutta jubler sammen med målscorer Magnus Solum (grønne sko).

Kongsvingergutten Lars Christian Krogh Gerson sendte i vei en suser som traff stanga. Før noen rakk å tenke på om det skulle bli en stang-ut-dag feide Magnus Solum inn returen.

– Det var et kjempeskudd av Lars Christian. Jeg er på returen, og det var lett å sette den, sa målscoreren etter kampen.

Gjestene tok over

Etter 1-0 ventet de fleste på flere KIL-sjanser, men det var gjestene fra Bergen som viste seg frem resten av omgangen. Et stangskudd og flere gode muligheter burde gitt utligning, men et litt tafatt KIL kunne ta med seg 1-0 inn i garderoben.

Etter pause tok KIL kommandoen fra start. Og bare fire minutter ut i omgangen var Solum på rett plass igjen.

– Den var også ferdigscora. Jeg lurte meg inn på bakre stolpe, og da Fazlagic serverte et klasseinnlegg var det bare å bredside ballen i mål. Også det en goalgetterscoring, sa unggutten som kom til Kongsvinger fra Gjøvik i 2007.

Festfotball

Nå var det total KIL-dominans på Gjemselund. Laget så ut til å kose seg, mens LøvHam slet med å reise seg etter Solums målshow.

Krogh Gerson presset frem et selvmål, før en litt anonym Adem Güven presenterte seg med en fin scoring etter et enda finere angrep.

Solum var svært nære et hat-trick, men gjestenes keeper reddet mesterlig ved et par anledninger. Selv om laget produserte sjanser på løpende bånd etter pause ble det ikke mer en 4-0. Det var mer enn nok Kongsvinger.

Glade gutter

Etter kampen var det tydelig å se at hele KIL-miljøet var lettet over endelig å dra i land tre poeng på hjemmebane.

– Stemningen i laget har vært god selv om det har buttet. Akkurat nå er jeg fornøyd, og det føles fantastisk, sa Solum.

Også trener Per Brogeland var tilfreds med laget, og ikke minst sin unge spissjuvel.

– Vi følte at tiden var inne til å gi Magnus sjansen fra start. Han svarte så absolutt, og har nå fått en fin gjennomkjøring.