NRK Meny
Normal

Solid økning for Swix

Etter oppkjøpet av Lundhags og Original Teamwear i 2012, økte Swix omsetningen sin med 14,7 prosent.

Skismøring

Ikke bare blå-Swix: Totalt omsatte Swix Sport Gruppen for 689 millioner kroner i 2012 – en økning på 14 prosent sammenlignet med 2011.

Foto: Torill Aamodt / NRK

Swix er i medvind om dagen, og er med økningen sportsbransjens nest største aktør etter at Bergans omsetning har falt.

– Omsetningsøkningen i 2012 skyldes i all hovesdsak oppkjøpene av Lundhags Skomakarna i februar 2012 og Original Teamwear i mars 2012. Til å være et vanskelig år i sportsbransjen så er vi veldig godt fornøyd, sier administrerende direktør i Swix Sport Ulf Bjerknes til NRK.

Bjerknes sier at de på tross av en svak vinter opplever et konkurransedyktig resultatnivå, og at de nye selskapene som har kommet inn har bidratt til å sikre lønnsomheten.

Satser på sommer

Swix har også flyttet deler av fokuset fra vinter til sommer, og salget av sommerklær og rulleski er økende. Oppkjøpet av bekledningsmerket Vistech og rulleskimerket Pro-Ski, som blir Swix-ski neste sommer, har vært vesentlig her.

– Men det er fortsatt en betydelig stor forskjell på vår vinter- og sommeromsetning, men vi mener at vi står sterkere rustet til å møte de utfordringer bransjen står overfor, sier Bjerknes.

Han legger likevel vekt på at Swix vil være et vinterselskap, men at de har arbeidet bevisst for å få en jevnere omsetning året rundt.

Totalt omsatte Swix Sport Gruppen for 689 millioner kroner i 2012 – en økning på 14 prosent sammenlignet med 2011.

Utvidet staben

Swix har seilt i medvind en god stund, på Lillehammer utvidet de staben i april med 10-12 personer. Grunnen var at kjøpte opp Toko smurningsprodukter, og flyttet produksjonen fra Sveits til Lillehammer. Swix kjøpte Toko for to år siden.

Selskapet har også kjøpt ny tomt, ved Storhove nord i byen. Fylkesutvalget i Oppland vedtok å selge tomta til Swix Sport AS i august. Tomta gikk for 5, 6 millioner kroner.

– Logistikksenteret vårt på Lillehammer håper vi å få flyttet inn i 2015, og vi har planer om å vokse videre som selskap. Miljøet på Lillehammer vil vi satse sterkt på i årene som kommer, vi tror det er viktig for Swix, sier Bjerknes.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl