NRK Meny
Normal

Solgte 20 hytter i høstferien

På vel ei uke i høstferien solgte Frost Utvikling 22 hytter på Sanderstølen, mellom Valdres og Hallingdal.

Hytte, Sanderstølen

Frost Utvikling solgte 2o hytter på ei uke på Sanderstølen.

Foto: Frost Utvikling

Bare ti dager etter lanseringen har de solgt hytter for over 30 millioner kroner.

– Responsen har vært helt vanvittig bra, og fortsatt renner det inn med henvendelser fra hele Sør-Norge, forteller en svært godt fornøyd Svein Riste i Frost Utvikling.

Svein Riste

Vanvittig bra respons, synes Svein Riste i Frost Utvikling.

Foto: privat

De rimeligste hyttene koster om lag 1,4 millioner kroner. Hyttene selges i to varianter, på 61 og 83 kvadratmeter. Markedsføringen har skjedd både via sosiale medier og vanlig annonsering.

Frost viser til at det er mange barnefamilier blant kjøperne. Han tror det er et stort marked for hytter i denne prisklassen.

Solgte hotell rom for rom

Frost utvikling kjøpte i fjor det tidligere Sanderstølen høyfjellshotell, som da ikke hadde vært i drift på ei stund. Hotellet har de ominnredet, og solgt rom for rom. Her har alle kjøperne tilgang til hotellets felles fasiliteter, som blant annet omfatter svømmebasseng.

hytte, Sanderstølen

Frost Utvikling tror det er et stort marked for hytter i denne prisklassen.

Foto: Frost Utvikling

– Hyttene ligger bare et steinkast unna, og hytteeierne får også tilgang til fasilitetene på det tidligere hotellet. Sanderstølen var nærmest gudsforlatt da vi kjøpte hotellet. Nå opplever stedet en ny vår, synes Riste.

Planlegger opp mot 200 hytter

I første byggetrinn er det planlagt å bygge 47 hytter, opplyser Riste. Enda et felt med ytterligere 30 tomter er under klargjøring.

– Nå er det fullt fokus på videreutvikling av området, og vi har planer om å bygge opp mot 200 hytter på eiendommen, forteller han.

Sanderstølen ligger på fjellet mellom Valdres og Hallingdal, med en reisetid fra Oslo på under tre timer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Kommunestyret i Nordre Land sa i kveld ja til å utrede muligheten for å samarbeide med Gjøvik om barneverntjenesten.. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.