NRK Meny

Soldater fra Rena til Latvia

190 soldater og flere stridsvogner fra mekanisert infanterikompani i Telemarksbataljonen drar i slutten av september fra Rena til Latvia for å være med på en større NATO-øvelse. Forsvarminister Ine Eriksen Søreide sier til VG at dette er ikke er et innspill i konflikten mellom Ukraina og Russland, men at NATO ønsker å berolige allierte med økt virksomhet i Baltikum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Krever markagrense i fjellet

  Høgfjella Vel på Nordseter krever at det blir satt ei markagrensa for utbygging av fjellet. Det skriver HA. Det er forslagene om utbygging av Lunkelia og fortetting av Kroksjølia på Sjusjøen som provoserer.

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.