NRK Meny
Normal

Kunne blitt reddet

21-åringen fra Våler som omkom i en stridsvognulykke kunne blitt reddet.

Stridsvognulykke
Foto: Fredrik Ringe, Pressesenteret Cold Response

 

21 åringen fra Våler, som var en av de to soldatene som omkom under stridsvognulykken på Herjangsfjellet i Nord-Norge i mars i år, kunne blitt reddet. Det slår forsvarets interne granskningskommisjon fast.

De fleste prosedyrene ble fulgt, men fordi ikke alle forsto hvor kritisk situasjonen var, ble tiden til å redde de to for kort. Det forteller admiral Jan Reksten som var den øverste ansvarlige for øvelsen der de to soldatene omkom.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stjal teleskoper for 100 000 kroner

  Det er stjålet teleskoper ved Solobservatoriet i Lunner for 100 000 kroner, melder avisa Hadeland. Innbruddet skjedde natt til onsdag. Ledelsen ved observatoriet ber folk om å være oppmerksomme på eventuelt salg av slikt utstyr på Facebook.

  Solobservatoriet i Lunner.
  Foto: Knut Jørgen Røed Ødegård
 • Hardest rammet av naturskader

  Hedmark og Oppland ble sammen med Vestlandet og Sørlandet hardest rammet av naturskader i 2017. Det viser tall fra Landbruksdirektoratet, som har ansvaret for statlig utbetaling av naturskader. 20 millioner gikk til flom- og skredskader i Innlandet.

 • Vil si ja til Jevnaker og Lunner

  Jevnaker og Lunner er velkomne som medlemmer av den kommende Viken fylkeskommune. Det sier de tre fylkesordførerne i Østfold, Buskerud og Akershus, som etter hvert blir Viken fylkeskommune. Det er Stortinget som tar den endelige avgjørelsen.