NRK Meny
Normal

Søkere fra hele verden vil til Gjøvik

Interessen rundt den nye internasjonale skolen på Gjøvik er stor. Både lærere og elever strømmer til skolen, og hele 30 personer vil bli rektor.

Maria Henningsson

Prosjektleder Maria Henningsson forteller at mange ønsker seg til den internasjonale skolen på Gjøvik.

Foto: Dag Kessel / NRK

Det er over 30 søkere til rektorstillingen ved Gjøvik-regionen International School, som starter opp til høsten. Samtidig er det så stor interesse fra familier som ønsker sine barn til skolen, at det ikke vil være noe problem å fylle opp alle de planlagte plassene, ifølge prosjektleder Maria Henningsson.

Fra hele verden

Søkerne til rektorstillingen kommer fra flere verdensdeler.

– De kommer fra hele verden, fra India, Kina, Australia, Europa, Hong Kong, sier Henningsson og ramser opp.

– Hvorfor er denne rektorstillingen så attraktiv?

– Man ser på det som en utfordring, som en mulighet til å bygge opp en internasjonal skole i et interessant område er tilbakemeldingene vi får fra kandidatene. Vi ser jo på et overordnet nivå at Norge har en veldig god stemning.

Søknader fra elever

Prinsessens første skoledag

Prinsesse Ingrid Alexandre begynte på Oslo Internasjonale skole i høst. Skolevalget skapte debatt i Norge.

Foto: Kristi Marie Skrede

Det er gøy å være prosjektleder når både lærere og elever strømmer til. Etter flere års planlegging er det klart for oppstart til høsten med internasjonal skole i Gjøvik.

Det er særlig næringslivet og høgskolen som stadig får spørsmål fra ansatte utlendinger om muligheten for engelskspråklig skole, både for barneskole- og ungdomsskolenivå. I første omgang blir det 1. til 5. klasse.

Det er også stor interesse fra familier som ønsker at deres barn skal begynne på skolen. Det gjelder både utlendinger og norske foreldre, som vet at de skal til utlandet i forbindelse med en internasjonal karriere.

– VI har allerede fått inn søknader til både første og andre skoleår, så vi føler at vi ligger litt foran de andre norske internasjonale skolene for der kommer gjerne søknadene ofte kommer over nyttår.

– Ingen isolert øy

Det er en stor og økende interesse for de internasjonale skolene i Norge. Noen kritikere mener at utenlandske familier som kommer til Norge bør integrere seg ved å gå på norske skoler.

Henningsson sier at den internasjonale skolen på Gjøvik kommer til å ha fokus på en lokal og regional forankring, samtidig som man har et internasjonal perspektiv.

– Vi har fokus på samarbeid med lokale aktører, så dette vil ikke være en isolert øy, sier Henningsson.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.