NRK Meny
Normal

Politiet leter i elv i forbindelse med Øyer-saken

Politiet søkte onsdag ettermiddag i en elv i forbindelse med at en mann ble funnet drept i Øyer før helga.

Søket kan ha sammenheng med at det har kommet fram nye opplysninger i forbindelse med en pågripelse som ble gjort i går i saken.

Søk i Øyer med hund

Politiet i Øyer.

Foto: Juliane Kravik / NRK

Det er blitt brukt hund i søket i elva Sagåa i Øyer. Elva renner forbi stedet der en mann ble funnet død i et bål torsdag i forrige uke, men stedet det nå letes i er noen kilometer unna funnstedet.

Politiet bekrefter at søket har med drapssaken i Øyer å gjøre, men vil ikke si hva de leter etter. De bruker blant annet en rive til å undersøke elvabunnen.

Politiet startet drapsetterforskning etter at det ble funnet levninger i et bål i Øyer torsdag. Den døde personen viste seg å være en mann i 50-årene. En mann i 20-årene, stesønnen, er etterlyst og mistenkt for drapet.

SE VIDEO: Politihund leter med Sagåa:

Politiet har i dag brukt hund i forbindelse med et søk som er gjort i elva Sagåa i drapssaken i Øyer.

Fotograf Arne Sørenes/redigerer Juliane Kravik.

Falsk forklaring

Tirsdag ble en god bekjent av den etterlyste mannen pågrepet. Han er mistenkt for medvirkning i forbindelse drapet og falsk forklaring.

Mannen har tidligere vært inne til avhør, og etter at politiet gjorde tekniske funn ble mannen i går pågrepet. Det kan tyde på at mannens forklaring ikke stemmer overens med funn politiet har gjort.

Politiet ønsker ikke å si noe om det mannen har forklart har brakt dem noen nærmere den etterlyste drapssiktede i saken, men sier at de har informasjon om hvor de skal lete.

– Vi vet at han var i nærheten av Lillehammer fredag. Vi sitter med noe informasjon om hvor vi skal lete, men vi ønsker ikke å gå ut med denne informasjonen, sier konstituert politimester Olav Sørby.

Politiet leter i Sagåa i Øyer
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.