Søker i skred etter savnet skiløper

Politiet frykter at en savnet skiløper kan ha blitt tatt av et skred som har gått ved Tjønnholstinden i Vågå i Oppland. Letemannskaper har funnet mannens ski og sekk.

Laster kart, vennligst vent...

VANSKELIG LETEOMRÅDE: Politiet leter etter den savnede mannen i et område ved Tjønnholstinden i Jotunheimen. Selve tinden ligger på 2331 moh. sør for vannet Gjende.

– Vi begynner å bli ganske bekymret nå. Vi har gjort funn av ski og sekk, så vedkommende må nødvendigvis være i området. Det er også oppdaget et ras ved eggen på nordsiden av Tjønnholstinden. Det er et vanskelig område å jobbe i, så vi må sende inn en alpin redningsgruppe for å få undersøkt dette, sier operasjonsleder Arne Strøm hos politiet i Gudbrandsdalen.

Rett før klokka 11.00 opplyser politiet at den alpine fjellredningsgruppa var på plass o skredområdet og hadde begynt å grave.

Ifølge politiet så har man sett farger i raset som man mener kan være klær. Både et Sea King redningshelikopter og et politihelikopter deltar i søket sammen med mannskaper fra Vågå Røde Kors Hjelpekorps.

Mannen det letes etter er i 30-årene og fra Valdres. Politiet opplyser at han er savnet etter en skitur i retning Tjønnholstinden i Vågå.

– Utstyrt for en dagstur

Den savnede skal ha lagt ut på skitur ved 1000-tiden mandag. Han ble meldt savnet da han ikke kom tilbake, opplyser operasjonslederen.

– Etter de opplysninger vi har, så skulle han ha vært tilbake fra skituren ved 1700-tiden mandag. Han skal være fjellvant og utstyrt for en dagstur med ski og sekk. Han har gått den aktuelle ruta flere ganger før, sier Strøm.

Ifølge operasjonslederen er det et utfordrende fjellterreng skiløperen har gått inn i med breer og et tindeparti. Været i området skal være bra.

– Vi har hatt oppe et politihelikopter og et Sea King redningshelikopter siden 0330-tiden i natt. Vi har hatt også mannskaper fra Røde Kors ute med snøscootere og det var de som lokaliserte mannens ski og sekk, sier Strøm.