NRK Meny
Normal

Ingen tatt i snøskred ved skisenter i Vågå

Politiet bekrefter at ingen er tatt av snøskredet som gikk ved Lemonsjø alpinsenter i Vågå i Gudbrandsdalen. Tre personer som utløste skredet er gjort rede for.

Ras Lemonsjø

Skredet gikk i nærheten av Lemonsjøen skisenter.

Foto: Politiet

110-sentralen Innlandet meldte om skredet på Twitter klokken 11.22. Politiet fikk først melding om at en person kunne være tatt i skredet. Operasjonsleder Per Solberg opplyser til NRK at alle ressurser derfor ble sendt til rasstedet.

– Luftambulansen og skutere var på plass, redningshunder og Røde Kors ble varslet. Nå er alle ressurser trukket tilbake, forteller Solberg.

– Må passe på

Det skal være tre mindreårige som var på tur utenfor merkede løyper som utløste skredet. De fikk seg en støkk, men skal være i fin form.

– Det har ikke vært noen spesiell skredfare nå, men man må alltid passe på når man er i fjellet på denne tida, sier daglig leder Brage Weldingh.

Lemonsjø Skisenter

Driften går omtrent som normalt ved skisenteret lørdag ettermiddag.

Foto: Brage Weldingh

Nytt skred

Et skred i et alpinsesenter kan få alvorlige følger og Weldingh er takknemlig for at alt gikk godt. Han er imponert over responstiden til politi og redningspersonellet.

– Skredeksperter, politi og redningspersonell var her utrolig kjapt, så vi har i hvert fall fått forsikret oss om at systemet virker. Det er en positiv erfaring, sier han.

Rett etter at skredet gikk i dag, kom det et nytt skred litt lenger ned. Dette ble varslet av skiløpere og området er nå delvis stengt. Politiet opplsesr at rasgraden ved anlegget nå er oppgradert til 3.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • En sjåfør ble fotgjenger

    UP stanset en bilist i 117 kilometer i timen i 80-sone på riksveg 3 ved Ådalsbruk litt over klokka 11.00 i formiddag. Vedkommende ble fratatt førerkortet og blir anmeldt.

  • Innbrudd og tjuveri i Alvdal

    Politiet etterforsker innbrudd og tjuveri fra Byggservice i Alvdal. Det er stjålet et strømskap. En blå, svenskregistrert bil er observert i området, skriver politiet på Twitter.

  • Johan C. Løken er død

    Gårdbruker og politiker Johan C. Løken fra Elverum er død, 73 år gammel. Det skriver Østlendingen. Løken var stortingsrepresentant for Høyre og landbruksminister i Kåre Willochs regjering fra 1981 til 1983. Han døde i morges etter en tids sykdom.