Snøskred i Kvitfjell

Ingen personer ble tatt i skredet. Redningsaksjonen er avsluttet.

Hundefører Steinar Sjaastad

Hundefører Steinar Sjaastad og redningshunden Happy var på vei til skredet i Kvitfjell. Før de kom frem, ble søket avsluttet.

Foto: Norske redningshunder

Politi, luftambulanse, norske redningshunder og Røde Kors foretok et siste manuelt søk med søkestenger ved 13.30-tiden, etter at det gikk et skred ovenfor mellomstasjonen i Kvitfjell. Politiet meldte om at skredet var 100x150 meter stort, og gikk utenfor løypa.

Steinar Sjaastad

Det var ikke flyvær i området, og hundefører Steinar Sjaastad ble kjørt inn med snøscooter. Ingen ble funnet, og ingen er savnet i skredet som gikk i formiddag.

Foto: Norske redningshunder

– Skredet gikk rett over midtre stasjon i alpinbakken, ved Gammelsæteråsen hyttefelt. Det sier operasjonsleder Svein Brubakken ved politiet i Gudbransdalen.

– Det var skispor inn i skredet, men ikke ut. Da de første redningsmannskapene kom på stedet, viste det seg at skredet var rundt fire - fem timer gammelt, sier Brubakken.

Det var full utrykning blant alle nødetater, og etter søk med redningshund viste det seg at ingen var tatt av skredet.

– Ingen er savnet og ingen er funnet, sier Brubakken til NRK. Søket er nå avsluttet.

Politiet fikk først melding klokken 10.45 søndag.

Redningspatruljen snødde inne

Rundt 25 personer som Norske redningshunder i Hedmark og Oppland skulle ha sendt til søket i Kvitfjell, ble sittende værfast på Hornsjø. I løpet av natten hadde veien blåst igjen, og ble ikke åpnet igjen før rundt klokken 14.00 i dag.

Norske redningshunder har hatt kurs i helgen, og to personer ble hentet ut med snøscooter, for å kunne delta i redningssøket på Kvitfjell. Søket ble avsluttet, før mannskapene kom seg opp på Kvitfjell.