Snømangel kan true Femundløpet

Arrangørene av hundekjørerløpet Femundløpet ser på alternative traseer på grunn av stor snømangel, spesielt i området rundt Røros

Femundløpet 2012

Lite snø i områdene rundt Røros skaper problemer for hundekjørerløpet.

Foto: Helle Therese Kongsrud

Vanessa Quinche

Vanessa Quinche sier de ser på alternative traseer for Femundløpet

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

– Vi prøver å finne muligheter for å legge om traseen tilområdene der det er best mulig snøforhold, sier Vanessa Quinche, daglig leder i Femundløpet.

Snømangelen kan skape problemer for hundekjørerløpet, som går gjennom åtte ditrikter i Sør-Trøndelag og Hedmark, hvor det kjempes om å bli førstemann over målstreken på Malmplassen i Røros.

I området rundt gruvebyen er snømangelen størst, men Quinche sier løpet arrangeres som planlagt den første helga i februar.

– Vi prøver nå å gjøre forbedringer i traseen hvor det er lite snø, ved å ta ut stubber og lignende som kan ødelegge sleder, sier Quinche.

Totalt er 203 hundekjørere fra hele 15 nasjoner representert for start i 2013-utgaven av Femundløpet.

Foruten deltagere fra nabolandene Sverige og Finland, er hundekjørere fra USA, England, Wales, Tyskland, Italia, Nederland, Belgia, Katalonia, Frankrike, Sveits, Østerrike og Tsjekkia representert.

Femundløpet er et langdistanse sledeløp som består av 3 klasser; en 12-spanns klasse som kjører 600 kilometer, og Femund Junior - en 6-spanns ungdomsklasse som gikk av stabelen for første gang i fjor.

Her kan video fra Lars Monsens opplevelse av Femundløpet, i forbindelse med Tv-serien «Monsen og hundene» . Klippet har ikke blitt vist på TV:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.