Snødde inne på Ringebufjellet

De som har stått fast på Friisvegen på Ringebufjellet på grunn av kraftig snøvær og sterk vind har nå kommet seg ned. Vegen er stengt med bom, som lar seg åpne dersom det er flere biler inne på fjellet som vil ned, opplyser politiet. Ut over ettermiddagen løyet vinden.

Stengt Friisvegen

STENGT: Friisvegen mellom Gudbrandsdalen og ØSterdalen er nå stengt.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Politiet fikk rett før klokka 11 søndag formiddag melding om at det hadde vært et væromslag på fjellet og at det hadde begynt å snø kraftig. Sammen med den kraftige vinden i området førte det til at biler fikk trøbbel.

– Flere biler ble stående fast på Friisvegen i dette været. Nå sender Vegtrafikksentralen ut beredskapsvakt for å få ut de bilene som er rammet, og tømmer fjellet, sier operasjonsleder hos politiet Innlandet, Tom Erik Midthaug.

Ifølge Yr blåste det 14 meter i sekundet fra nord-nordvest og det snødde på Friisvegen i Ringebu.

Stenger veien

Friisvegen er den høyeste fjellovergangen mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen, og høyeste punkt er 1158 meter over havet. På grunn av beliggenheten til vegstrekningen er den stengt vinterstid.

Laster kart, vennligst vent...

STENGES: Flere biler står fast i snøen på Friisvegen mellom Ringebu og Atna søndag ettermiddag.

Mye vær får konsekvenser

Det skal ha vært vanskelig kjøreforhold også andre steder. Vestover fra Lesja og Bjorli har det kommet mye nysnø, og det samme gjelder riksveg 15 mellom Skjåk og Stryn.

Ifølge brøytebilsjåfører avisa GD har snakket med har det kommet over 30 centimeter snø og Mesta har alt av tilgjengelig brøytemannskaper ute.

Flere i disse områdene skal etter det NRK har fått meldinger om være uten strøm. DAB-signaler skal også ha falt ut i uværet.

Lenger sør var 9.000 abonnenter i Eidsiva uten strøm i Gjøvik, Ringsaker og i Løten på grunn av trefall over linjene.

Friisvegen stengt

BRØYTET: En av brøyterne kommer ned fra fjellet og meldte til NRK på stedet at forholdene ikke var så vanskelige lenger.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK