NRK Meny

Snø skaper problemer

Oppsummert

Natt til fredag 29.april kom vinteren brått tilbake i store deler av Hedmark og Oppland. På Hadeland har det flere steder kommet 15-25 centimeter med våt nysnø.

 • Mye nedbør i natt

  Det ventes mye nedbør i Hedmark og Oppland fra i kveld og fram til tidlig søndag, ifølge Meteorologisk institutt. I høyereliggende områder vil deler av nedbøren komme som snø, natt til lørdag vil det også kunne komme snø i lavlandet.

  Bil i grøfta på Leira
  Foto: Sigrid Havig Berge / NRK
 • Fortsatt vanskelige kjøreforhold

  I indre og høyereliggende på Østlandet kan det fortsatt stedvis være vanskelige kjøreforhold, men i lavlandet har snøen stort sett smeltet, ifølge Statens vegvesen. Det har vært en rekke uhell på vegene i morges etter snøværet i natt.

 • Vogntog berget

  På E6 over Dovrefjell går trafikken som normalt igjen etter at et vogntog sperret nordgående kjørebane like sør for Hjerkinnkrysset. Det kom 15 cm nysnø på stedet i natt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vedtok Mjøssykehus

  Styret i Sykehuset Innlandet vedtok enstemmig at de vil ha et storsykehus ved Mjøsbrua. Advarslene mot å bygge en ny stor, offentlig arbeidsplass utenfor de største byene i regionen, ble ikke hørt av styret i Sykehuset Innlandet.

 • – Bare Mjøsbrua aktuelt

  Nestleder i sykehusstyret Tor Berge går inn for et storsykehus ved Mjøsbrua. Det sa han i styrebehandlingen i ettermiddag. – Utfra en regional helhetsvurdering mener jeg at det bare er lokalisering ved Mjøsbrua som er politisk og praktisk realiserbart, sa Berge. Møtet pågår fortsatt.