NRK Meny
Normal

Snart får du sms fra sykehuset

Nå finnes ingen unnskyldning lenger for å glemme timen på sykehuset: Nå får alle snart påminnelse på sms.

Illustrasjonsfoto

Sykehuset Innlandet vil ha bukt med at 31 000 pasienter årlig ikke møter opp til avtalt time.

Foto: Wiik, Eirill / SCANPIX

Sykehuset Innlandet har hvert år 31.000 tilfeller av at pasienter ikke møter opp til avtalte timer. Dette innebærer unødig ressursbruk og irritasjon hos de ansatte.

– Alle er fornøyde med sms

Sykehuset Innlandet håper på færre forglemmelser fra pasienter.

Slik ser meldingen ut. etter hvert vil det bli mulig å kunne svare på meldingene.

Foto: Sykehuset Innlandet

Siden februar har kirurgisk avdeling i Hamar prøvd ut en ordning med sms-varsling, og flere andre avdelinger i Sykehuset Innlandet er kommet med i løpet av mars. Før påske skal alle, med unntak av de radiologiske avdelingene, være i gang, skriver helseforetaket i en pressemelding.

– Erfaringene i den korte testperioden var god, og tilbakemeldingen fra pasientene var at det var positivt å bli minnet på oppsatt time. Også avdelingen var godt fornøyd med løsningen, sier prosjektleder Linette Edesberg.

Kan svare etter hvert på sms

Foreløpig er det bare en løsning med påminnelse av oppsatte timer som er innført i Sykehuset Innlandet. Dette er meldinger som pasientene ikke kan svare på (bildet).

– Vi vil etter hvert vurdere å ta i bruk en løsning der sykehuset også vil kunne motta svar fra pasientene på disse meldingene. Dette vil imidlertid kreve en løsning for sikker meldingsutveksling, der pasienten må logge seg inn, sier Edesberg.

Sløve pasienter overalt

Sykehuset Innlandet har altså 31.000 tilfeller hvert år, men mange andre helseforetak har de samme erfaringene. Enkelte avdelinger ved Sørlandet sykehus opplever at hver femte pasient ikke møter opp. Helse Midt-Norge hadde ca. 12.000 avtalebrudd i 2013.