NRK Meny

Hovetiltalt i ulverettssaken: – Tiltalt 36-åring har ikke noe med saken å gjøre

– Han var feil mann på feil sted til feil tid. Han dro hjem før det begynte, sa 48-åringen i avhør.

Ulverettsak

Forsvarerne spurte ut om avhørene og etterforskninga.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

I Sør-Østerdal tingrett har politioverbetjent Andreas Mikkelsen i dag fortalt retten om da to av de tiltalte erkjente straffskyld i avhør.

Trakk tilståelsen

I avhør etter pågripelsen erkjente den hovedtiltalte 48-åringen at han hadde vært med på et fellingsforsøk på ulv. Men han nektet for å være del av noe organisert ulvejakt, og han nektet straffskyld for ulven han skjøt en snau måned seinere.

Han nektet å oppgi navn på andre da han først tilsto ulovlig ulvejakt. Den tiltalte har i retten forklart at han tilsto for å slippe hjem, og i retten tirsdag sa han at han var livredd.

– Jeg så ikke noe utad på ham, men jeg vet jo ikke hvordan hadde det inne i seg, sa Mikkelsen i retten.

Den 30. januar trakk den hovedtiltalte tilståelsen. Han forklarte i dette avhøret at han tilsto for å slippe ut av varetekt.

Ville ikke oppgi navn

I avhørene nektet 48-åringen å si noe om hvem andre som var med, men ønsket å fortelle at en 36-åring som i dag også sitter på tiltalebenken, ikke hadde noe med saken å gjøre.

– Han var feil mann på feil sted til feil tid. Han dro hjem før det begynte, sa 48- åringen i avhøret.

Politioverbetjent Mikkelsen bekreftet i retten at 36-åringen generelt ikke virket interessert i å delta i jakt, men at han tross alt var ute i terrenget den 15. februar etter å ha vært på fest kvelden før. Mikkelsen sa at 36-åringen var interessert i å melde fra om ulvespor. Det er ellers ikke noe i kommunikasjonskontrollen som knytter 36-åringen direkte til ulovlig jakt.

– Han er tiltalt for å ha vært med på å spore den 15.februar, sa Mikkelsen.

Erkjente straffskyld

Også en 52-åring erkjente straffskyld i avhør. Det skjedde etter at det ble klart at politiet hadde utført kommunikasjonskontroll. Han forklarte at det i utgangspunktet var revejakt, men at de så ulvespor og at det utviklet seg til ulvejakt, sa Mikkelsen i sin forklaring.

Forsvarer Einar Grape påpekte at 52- åringen blånekter underveis i avhøret.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND