NRK Meny
Normal

Smuglet 2.500 liter øl

Tollvesenet i Kongsvinger har knepet to nye ølsmuglere det siste døgnet. De forsøkte å få med seg 2.500 liter øl over grensa. De ble også tatt med mye sprit og vin.

I går kveld stoppet tollvesenet en 25 år gammen mann fra Toten og beslagla 1900 liter øl og 300 liter vin, pluss 46 liter brennevin. Mannen hadde kommet seg over grensa via fylkesvei 361 som går nord for riksvei 2.

Senere i natt stoppet tollvesenet en mann fra Mysen med 600 liter øl og 100 liter brennevi i bilen. Denne smugleren hadd kjørt riksvei 2.

Toller Morten Nystuen med beslag.

18-19.000 liter

Kontorsjef Morten Nystuen hos tollvesenet i Kongsvinger sier smuglinga i år ligger omtrent som på samme nivå som rekordåret i fjor. Det betyr at det er beslaglagt i alt 18-19.000 liter øl og vin på grensa hittil i år. Nystuen minner om at det er 37 grenseoverganger i Hedmark, og at det er umulig å være overalt 24 timer i døgnet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre biler i samme uhell

    På fylkesveg 36 ved Gammemoen i Gran var tre biler innblandet i et uhell. En bil stoppet for fotgjengere. Bilen bak klarte ikke stoppe og kjørte i bilen foran. Bil i motgående felt kolliderte med bilen som stoppet for fotgjenger. Ingen personskader.

  • Maren Skjøld med på OL-bronselaget

    Alpinisten Maren Skjøld fra Gjøvik er med på laget som vant bronse i nattens lagkonkurranse. Hun er reserve på laget, og vil også få utdelt medalje etter den historiske seieren. Norge har nå 38 pallplasser under OL.