NRK Meny
Normal

Smuglere prøvde å stikke av

Da tollerne nærmet seg de tre bilene på en rasteplass på Hadeland, hoppet to sjåfører ut og prøvde å stikke av. I bilene var det store mengder sigaretter og sprit.

Tollbeslag av sigaretter og brennevin

Tollerne avdekket 228 000 sigaretter og 227 liter brennevin i gulvet på semitraileren.

Foto: Tollvesenet

Det var om kvelden den 26. januar at tollerne ble oppmersomme på en latvisk-registrert semitrailer og to norskregistrerte varebiler på en rasteplass ved E16 i Lunner på Hadeland.

Da tollerne gikk bort til bilene og åpnet dørene på hengeren, hoppet to menn ut og løp avgårde. Men de kom ikke langt før de ble innhentet.

Skjult i gulvet

I hengeren fant tollerne tre poser fulle av sigaretter, og tre kartonger som hver inneholdt 12 literflasker med vodka. I gulvet lå det enda flere kartonger med sigaretter og flere flasker med vodka.

Beslaget til sammen ble på 228.340 sigaretter og 227 liter brennevin. Dette utgjør 815.000 kroner i unndratte avgifter til statskassa.

Hentet av politiet

Mannskaper fra Gran og Lunner lensmannskontor hentet de tre latvierne, en 55 år gammel mann som ble sittende i bilen, og de to som forsøkte å stikke av, en 26-åring og en 35-åring, også de fra Latvia.

Les også: