NRK Meny
Normal

Slokket brann med møkkaspreder

Brannvesenet og frivillige klarte å slokke lyngbrannen i Folldal søndag, takket være en møkkaspreder. I Rendalen begynte skogen å brenne etter at noen gikk fra et bål.  

Slukket skogbran med møkkaspreder
Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Lyngbrann Folldal 11.6.06
Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Politiet fikk melding om brannen i Dalholen ved 15-tida søndag. Brannvesenet og frivillige klarte å få kontroll over brannen før den spredte seg til et annet dalføre.  

Hentet møkkaspreder

Tankbilen som var på vei til brannstedet  mistet bremsene, og turde ikke kjøre inn i område. Det var derfor lite tilgang på vann da man skulle begynne slokkinga. Men frivillige visste råd. De hentet en møkkaspreder og fylte den med vann. Politiet opplyser at det avsvidde området er på rundt 30 mål.

Gikk fra bål

Ved Søndre Mistsjøen i Rendalen var det en mindre skogbrann søndag ettermiddag.  To hytter var i fare, og politiet tror brannen er forårsaket av rester av et bål. De fant rester av et bål  bare sju meter fra en av hyttene. Politiet sier eieren av hytta reiste hjem ved 13-tida, og at det er på det rene at det var brent avfall like ved hytta. Fem mål furuskog gikk tapt i brannen. 

Flere skogbranner

Ved 15-tida lørdag ettermiddag ble et mindre skogområde langs jernbanelinja ved Terningmoen avsvidd. Politiet mener brannen oppsto av gnister fra veterantoget "Karoline".

I Sørskogbygda førte prøveskyting til en lyngbrann ved 13-tida lørdag. Kula som mannen avfyrte, rikosjerte i en stein og ga gnister som antente lyngen. Det ble svidd av et område på tre mål med lyng og skog.