Sliter i touren: Johaug får psykologhjelp

VAL DI FIEMME (NRK): – Det går i bølgedaler, og nå er jeg litt nede, sier hun.

Therese Johaug under trening på fridagen i Tour de Ski i Val di Fiemme fredag.

SAMLER KREFTER: Therese Johaug ligger på 3. plass i Tour de Ski før de to siste rennene i helga. Men hun har hatt det tungt i sporet de siste dagene, og bruker hviledagen til å hente ny energi.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Før de to siste dagene i Tour de Ski, forteller Therese Johaug at hun får hjelp av psykolog. Johaug ligger på 3. plass og har slitt i de siste løpene.

– Jeg jobber mye med Britt (Tajet-Foxell, journ. anm.), psykologen og blant andre Egil Kristiansen. Jeg vet jo hva jeg er god for, sier Johaug.

Regner med å være i form til VM

Johaug ligger på 3. plass i Tour de Ski før de to siste rennene i helga.

– Det er jo ikke noe krise å ligge på 3. plass, og plutselig kan det løsne, sier hun. Hun mener hun er i form, men at hun mangler den siste toppformen.

– Hva slags råd har du fått fra psykologen?

– Rådet er å ta det renn for renn, komme meg gjennom de to siste etappene, men også ta ta med meg godfølelsen jeg har hatt fra tidligere renn i Val di Fiemme. Dette kan snu seg fort, sier hun.

Bjørgen og Johaug

TRØSTER: Marit Bjørgen vant søndagens jaktstart i 2. etappe i Tour de Ski i Oberstdorf. Her trøster hun Therese Johaug som kom på tredjeplass.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Innrømmer formtrøbbel

– Jeg har lyst til å komme tilbake på det nivået jeg var på før jul. Nå skal jeg være med å kjempe om den 2.-plassen, og så får vi ta en status etter det, sa Johaug til NRK i går.

26-åringen hadde en forrykende start på sesongen, og på de fire første klassiskrennene hadde Johaug en samlet vinnertid på hele 2.21,4 minutter.

Men nå lugger det i Tour de Ski. Da Johaug skulle kutte forspranget til Bjørgen under jaktstarten i Toblach, endte hun med å bli fragått også av Heidi Weng.

– Det var litt tøft. Jeg manglet det siste trøkket jeg ville ha. Sånn er det. Noen dager er bra, og noen dager er mindre bra. Det er det som gjør sporten så spennende, sier Johaug.

Kristiansen: – Tror Heidi tar andreplassen

Therese Johaug har nå et knapt minutt opp til Heidi Weng før 15-kilometeren på lørdag og «monsterbakken» i Val di Fiemme på søndag.

Det kan fort være hakket for mye, tror landslagstrener Egil Kristiansen.

– Hun må jo ta inn noen sekunder for å ha en sjanse på 2.-plassen. Per nå ser den sikker ut for Heidi, sier Kristiansen.

– Det spørs litt på føret også. Men du skal være i ganske godt slag for å gå fra løpere som Marit og Heidi. Det er ikke bare-bare, sier landslagstreneren.