NRK Meny
Normal

Slipper anmeldelse

Skattemyndighetene i Hedmark vil ikke politianmelde tippedirektør Reidar Nordby jr, selv om han innrømmer å ha unndratt store beløp fra beskatning.

Reidar Nordby jr.

Reidar Nordby jr. slipper politianmeldese.

Foto: Norsk Tipping

Fylkesskattesjef Lars Skimmeland sier til NRK Hedmark og Oppland at Nordby blir behandlet mildere fordi han meldte fra om saken selv.

Personer som angir seg selv skal ha lavere straff enn skattesnytere som blir avslørt mot sin vilje, sier Skimmeland.

Lønner seg å si ifra selv

- Det får betydning at det var han selv som varslet ligningsmyndighetene om det, sier Skimmeland.

- Så langt som vi kan bedømme saken nå, skal det kunne tilsi at denne saken gjennomføres som en sivil forvaltningssak.

- Dette er ikke en behandling som er særskilt for Nordby, det som er foranledningen er at skatteyteren selv tar kontakt med oss, sier fylkesskattesjef i Hedmark, Lars Skimmeland til NRK.

Skattemoral og frynsegoder i Østnytt

Reaksjonene har vært mange og sterke på at adminstrerende direktør i Norsk Tipping, Reidar Nordby jr., har fått hjelp til å ordne hagen sin uten å gi klar beskjed til stattevesenet.

Tippedirektør Nordby og styreleder Sigmund Thue må svare på spørsmål om frynsegoder, styrevedtak og skattemoral i Østnytt i kveld klokka 1840.

Si din mening om saken her!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trailere kolliderte i Hedmark

  To trailere har kollidert på riksvei 3 ved Lonåsen nord for Tynset i Hedmark. Nødetatene er på vei til stedet. To personer undersøkes av helsepersonell.

  Laster Twitter-innhold
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.