NRK Meny
Normal

Slik vil de lokke flere til bygda

Senterungdommen vil framstille Bygde-Norge på en ny og annerledes måte. Her kan du se resultat.

Med en ny kalender håper Senterungdommen å framstille bygda på en ny måte. Kalenderen lanseres fredag på Senterungdommens årsmøte i Bodø.

Brukte mye tid

Cathrine Dokken

Flere av bildene er tatt i Valdres, og fotografene bak den dristige kalenderen, er Cathrine Dokken fra Valdres. Der driver hun sitt eget fotograffirma.

Hun forteller at det ble brukt masse tid på forberedelser i forkant.

– Siden noen av modellene poserer lettkledd brukte vi mye tid på å forberede dem på forhånd. Men det var null problem for dem å bli avbildet med lite klær, sier Dokken.

Men det var null problem for dem å bli avbildet med lite klær

Cathrine Dokken

Hun understreker at de hele tida vurderte balansegangen i bildene slik at det ikke skulle bikke over og at de ble for avkledd.

– Inspirasjonen til kalenderen kom fra en sveitsisk bondekalender, men den var veldig mye drøyere, sier hun.

Ikke for mye

– Men jeg syns ikke bildene viser for mye hud. Sammenlignet med andre ting vi ser rundt oss hver dag, er ikke dette å gå over streken. Det syns i hvert fall ikke jeg, sier Dokken.

Mandag morgen kan du høre henne i morgensendinga til NRK Hedmark og Oppland. Da kan du få høre hva olje- og energiminister Ola Borten Moe sa nei til.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brøytebil og lastebiler kolliderte

    Det har vært et trafikkuhell mellom en brøytebil og to lastebiler på Riksvei 3, Hanestadkrysset. Det er ingen personskader. Nødetatene er på vei til stedet. Veien er åpen, melder politiet.

  • Trafikkulykke på Dokka

    En person skal sitte fastklemt etter trafikkulykke ved Dokka brannstasjon.

    Laster Twitter-innhold