NRK Meny
Normal

Slik spiller Storhamar og Oilers i CHL

Storhamar møter Sparta Praha og Geneve-Servette, og Stavanger møter Ocelari Trinec og KalPa Kuopio i «Champions Hockey League» i august.

Storhamar mot Stavanger Oilers

INTERNASJONALT SPILL: De hockeyfrelste kan glede seg til Champions Hockey League i august.

Foto: Mette Finborud Børresen

«Champions Hockey League» er en turnering som ble arrangert første gang i 2014 da det internasjonale ishockeyforbundets «Continental Cup» og det klubbeide «European Trophy» ble slått sammen. Her møtes sluttspillvinnere fra hele Europa, og i år har antall lag blitt utvidet fra 44 til 48. Norge har fått to plasser i CHL denne gang med både norgesmester og seriemester. Ettersom Stavanger Oilers vant både serie og sluttspill i år gikk den andre plassen til nummer to i serien, altså Storhamar.

Trekning

I formiddag ble de forskjellige gruppene trukket ut under en seremoni i Praha.

Stavanger havnet i gruppe 12 sammen med Ocelari Trinec fra Tjekkia og KalPa Kuopio fra Finland.

Storhamar havnet i gruppe 13 sammen Sparta Praha fra Tjekkia og Geneve-Servette fra Sveits.

Sparta Praha er en av de mest kjente hockeyklubbene i Europa med flere mesterskapstitler. Klubben Geneve-Servette ble stiftet i 1905 og er dermed eldre enn det sveitsiske hockeyforbudet, forteller Storhamar på sine nettsider.

Trekningen av gruppespillet i Champions Hockey League

RESULTATET: Lagene er inndelt i 16 grupper med tre lag i hver gruppe.

Foto: CHL

Fornøyd

– Vi kunne knapt fått en bedre gruppe. Sparta Praha er et av de klassiske hockeylagene som er kjempegøy å få på besøk, sier en superfornøyd daglig leder i Storhamar, Njål Berge.

Berge tenker også på supporterne som kan få fine turer til både Geneve og Praha i slutten av august. Begge Storhamars bortekamper spilles med et par dagers mellomrom. Så her kan man dra på lang hockeytur.

Selv om Sparta Praha mildt sagt kan bli vriene å ha med og gjøre, så spilles kampene tidlig i sesongen, slik at lagformen nødvendigvis ikke har satt seg helt.

– Vi får se om vi kan yppe oss litt, sier Berge.

Selve kampoppsettet er ikke klart. Det ventes rundt 25. mai. Men Storhamar begynner og avslutter på hjemmebane, trolig med Sparta Praha på besøk først. Pucken droppes i første runde 20. eller 21. august.

Snuoperasjon

Etter en sesong med sportslig og økonomisk medvind er Storhamar altså klar for «Champions Hockey League» etter sommeren.

Da daglig leder Njål Berge ble ansatt i fjor sommer startet en snuoperasjon for Hamar-klubben. Det hele ble en dugnad som involverte ledere, spillere og frivillige. I desember hadde klubben slettet fem millioner kroner i gjeld på et drøyt år, og de regner med å være gjeldfrie til sommeren. Den sportslige suksessen fulgte hakk i hæl, og Storhamar endte på andreplass i både serie og sluttspill.

For få måneder siden var CHL-deltakelse kun en drøm for Storhamar.

– Det hadde vært et eventyr for oss. At vi har gått fra konkurssamtaler til å kanskje få sjansen til å spille i CHL er utrolig, men vi tør ikke drømme så store drømmer ennå, sa Berge til TV2 i februar.

Nå er drømmen virkelighet.