NRK Meny
Normal

Slik skaffet han seg jobb rekordraskt

GJØVIK (NRK): Roy Allan Larsen fikk avslag på alle jobbsøknader han sendte. Da bestemte han seg for å bruke vennekretsen på sosiale medier.

Roy Allan Larsen, nyansatt på Jula Gjøvik

FORNØYD: Butikkmedarbeider Roy Allan Larsen (46) stortrives med å veilede kunder og ha ansvar for vareutplassering hos Jula Gjøvik.

Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

– Jeg skrev på Facebook at jeg ønsket meg jobb. Jeg skrev litt om meg selv og hva jeg kunne gjøre. Det var over 70 stykker som delte innlegget, det fikk masse

Roy Allan Larsen søkte jobb på Facebook

Skjermdump fra Facebook.

kommentarer og folk ønsker meg lykke til. Så det tok egentlig litt av, forteller 46-åringen.

Allerede to dager etter at han la ut meldingen på Facebook, ble han kontaktet av butikk-kjeden Jula. Det var hans egen nevø, som jobber hos Jula Gjøvik, som hadde tipset sjefene sine.

– Jeg la ut meldingen på tirsdag. Torsdag fikk jeg telefon om jobb intervju, og én time senere møtte jeg på intervju. Fredag hadde jeg min første arbeidsdag, forteller Roy Allan.

Som butikkmedarbeider hjelper han kunder og har ansvar for varepåfylling. 46-åringen har fått tre måneders prøvekontrakt, men håper på noe fast etter det.

– Det er utrolig mye masse å sette seg inn i. Men det er kjempemorsomt, sier han.

– Vi er avhengige av en viss type mennesker

Gruppeleder Kari-Anne Sigland ved Jula Gjøvik sier at hun aldri tidligere har ansatt noen via Facebook, men ser ikke bort fra at hun vil gjøre det igjen.

– Det er klart at vi ansetter jo på bekjentskaper. Vi er jo veldig avhengige av en viss type mennesker som har pågangsmot, driv og er sosialt utadvendte. Og det følte vi at Roy var, så det var derfor det gikk så fort, sier hun.

Roy Allan Larsen, Kari-Anne Sigland

SOSIALT UTADVENT: – Vi er jo veldig avhengige av en viss type mennesker som har pågangsmot, driv og er sosialt utadvendte. Og det følte vi at Roy var, sier gruppeleder Kari-Anne Sigland ved Jula Gjøvik.

Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

Daglig leder Torun Dotseth ved Karrieresenteret på Gjøvik, sier Facebook i enkelte tilfeller kan være godt egnet for jobbsøknader. Ved senteret veileder man voksne til utdanning og jobb.

– Hvis du ønsker å nå bredt, og hvis du ikke har så store krav til hvilken type jobb du eventuelt får, så kan Facebook være stedet, sier hun.

Dotseth ber folk tenke gjennom hvordan profilen deres fremstår, fordi arbeidsgivere fort kan bli skeptiske. Det er for eksempel ikke lurt å ha bilder med festing eller å ha kommet med mange og sterke ytringer.

– Siste utvei

For Roy Allan Larsen var Facebook en siste utvei for å skaffe seg jobb. Etter flere år med småjobber og praksisopphold via NAV var han lei av å ikke ha noe fastere. Han synes slett ikke at det var flaut å blottstille seg for vennekretsen.

– Jeg tenkte først at nå skal jeg skrive noe sånt kjempemorsomt som virkelig vekker folk. Men så ble det til at jeg tonet det ned litt. Man må jo være litt seriøs slik at arbeidsgivere ikke tror at jeg er helt tullete. Så ble det på en måte en mellomting da, smiler han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ung mann kjørte uten førerkort

    Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

  • Øyertunellen stengt

    E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.

  • Kjørte i tunnelvegg

    En mann i 50-åra kjørte lørdag kveld inn i en tunnelvegg langs riksvei 25 på Strynefjellet. Mannen blir nå anmeldt etter at politiet oppdaget at han kjørte med promille. Føreren kom uskadd fra hendelsen, skriver politiet i Innlandet på Twitter.